share

NIEUWS EN EVENEMENTEN

LAATSTE NIEUWS

Valtra heeft de beste GPS-autoguidance op de markt

In onafhankelijk onderzoek dat werd uitgevoerd door de gerespecteerde vakbladen Koneviesti uit Finland, Trekker uit Nederland, Bedre Garsdrift uit Noorwegen en TraktorTech uit Denemarken.

lees verder

Nieuw aanpasbaar werkverlichtingssysteem verkrijgbaar bij Valtra Unlimited

Beter visibiliteit en minder verblinding voor tractorbestuurders

Lees meer

Primeur Valtra S6 Agribex

Valtra toont haar nieuwste S6 serie (280 – 420 pk) op de Agribex beurs in Brussel.

lees meer

Finse president erkent AGCO als internationale langetermijninvesteerder

Finland, 24 november - AGCO (NYSE: AGCO), wereldwijd marktleider in het ontwerpen, produceren en distribueren van landbouwmachines en precisielandbouwtechnologie, heeft de jaarlijkse Internationalization Award van de President van de Republiek Finland ontvangen in de categorie Long-Term International Investor. De Award wordt jaarlijks uitgereikt als erkenning voor internationaal succesvolle bedrijven of communities.

Lees meer

De nieuwe Valtra Team

Editie 2 van het Valtra Team voor het jaar 2023 is weer uit! Lees onder andere over de nieuwe S Serie, verschillende klantverhalen en meer. 

lees meer

Valtra S Series genomineerd
FARM MACHINE AWARD 2024
Tractor van het jaar Award 2024.

De 6e generatie Valtra S Serie is finalist in twee prestigieuze awards. De nieuwe S Serie wordt voor het eerst aan het publiek onthuld op Agritechnica 12 - 18.11.2023. Met de bijnaam The Boss is de 6e generatie S Serie Valtra's grootste tractor met XL smart farming-mogelijkheden. De S Serie is ontworpen en gemaakt in Finland en is nu verkrijgbaar met Valtra Unlimited aanpassingen voor een hogere productiviteit, winst en prestige.

Lees meer

5 jaar profiteren van extra voordeel

Dit is hét moment voor een nieuwe trekker! Tot 31 december 2023 koopt u een nieuwe Valtra trekker met 5 jaar voordeel! Rijd dit jaar nog in uw nieuwe Valtra en profiteer de komende 5 jaar van de Mechan voordelen.

lees meer

De grootste en de beste uit Finland

Onlangs onthulde het Finse tractormerk Valtra de nieuwste generatie van hun vlaggenschiptractor met hoog vermogen: de S Serie.

Lees meer

Vohamij levert 13 Valtra Unlimited tractoren aan Defensie

Valtra-dealer Vohamij uit het Limburgse Heythuysen heeft afgelopen week op spectaculaire wijze dertien nieuwe tractoren afgeleverd aan het Nederlandse Ministerie van Defensie. De tractoren van het Finse merk Valtra worden ingezet op de vliegvelden van de Koninklijke Luchtmacht.

lees meer

Bezoek Valtra op de TKD 2023

Bezoek gratis de TKD in Almere. Valtra is aanwezig op stand 29 op 8 t/m 10 juni!

Lees meer

Valtra Q Serie wint Red Dot Award 2023: Productontwerp

Deze week viert Valtra een nieuwe overwinning: de Valtra Q Serie ontvangt een prestigieuze Red Dot Award: Product Design. De aankondiging komt minder dan 6 maanden nadat deze serie op de markt kwam. Voor een nieuwe tractor in een nog niet eerder vertoonde vermogensklasse in het Valtra-productassortiment, bevestigt het ontvangen van deze prijs wat veel boeren en loonwerkers die al met de tractor hebben proefgereden hebben gezegd: de Q Serie is een goed ontworpen tractor die perfect past bij dit hogere pk-segment.

lees meer

Tien jaar klantspecifieke tractoren gemaakt in Finland

Een kijkje in de studio van Valtra Unlimited

Dit jaar viert Valtra Unlimited haar tienjarig bestaan als leverancier van klantspecifieke tractoroplossingen voor de landbouw, luchtvaart, bosbouw, gemeentes en andere gespecialiseerde sectoren.

Lees meer

Mechan Wintershow wederom groot succes

Het was door de Corona pandemie drie jaar geleden maar eindelijk konden we de wintershow presenteren. Gedurende de twee dagen durende show kwamen er vanuit het hele land geïnteresseerden naar Achterveld. De meest nieuwe trekkers en machines werden gepresenteerd, en ook werd er veel met elkaar gesproken onder het genot van een hapje en drankje.  

lees meer

VALTRA UNLIMITED 10 JAAR - EENVOUDIG OP MAAT GEMAAKTE OPLOSSINGEN

You found the work. We found the way.

De Valtra Unlimited studio viert de 10e verjaardag in 2023 en zal twee special edition pakketten lanceren op de SIMA show in Parijs in november 2022.

Lees meer

De Mechan Wintershow is terug!

Dit jaar organiseert de Mechan Groep weer de Mechan Wintershow. Op woensdag 28 december en donderdag 29 december bent u uitgenodigd langs te komen in Achterveld en een kijkje te nemen op ons terrein. Natuurlijk heeft Valtra ervoor gezorgd dat er verschillende series te bewonderen zijn en de Q Serie is ook aanwezig. Komt u ook langs?

Lees meer

Valtra Q Serie wint Farm Machine 2023 juryprijs

De gloednieuwe Valtra Q Serie heeft de felbegeerde FARM MACHINE 2023 Jury Award gewonnen. De FARM MACHINE award, voorheen bekend als Machine van het Jaar, is een van de meest prestigieuze prijzen in de landbouwtechniek.

De Q Serie, gelanceerd in september 2022, is Valtra's nieuwste toevoeging aan de 5e generatie. De Q Serie, bekend als 'The Beast', completeert het pk-aanbod van Valtra met een vermogensbereik van 230 tot 305 pk.

De Beast heeft al snel de aandacht van de industrie getrokken vanwege zijn efficiënte en krachtige CVT-gebaseerde aandrijflijn en slimme landbouwtechnologie, zoals Valtra Guide, Variable Rate Control en SmartTurn. Landbouwers en loonwerkers hebben de Q Serie geprezen om zijn comfort, wendbaarheid en ergonomie. 

Lees meer

De Valtra SmartTour was een succes

Op 15, 16 en 17 november was de Valtra SmartTour in Nederland. Vliegtuigen maakten plaats voor Valtra tractoren op het terrein van E-Deck bij vliegveld Teuge. De hal werd omgetoverd tot een prachtig Valtra Experience Center.

Lees meer

Denkt als een pro. Werkt als een beest. Valtra Q Reeks is hier!

2/9/2022

Valtra's 5e generatie modellen is nu compleet met een geheel nieuwe serie die past tussen de populaire T- en S Serie. De Q Serie, ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Finland, is de ideale tractor voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers die prestaties en geïntegreerde slimme technologie zoeken in het 230-305 PK bereik. Door een combinatie van een toonaangevend ontwerp, hoogwaardige componenten en afwerking, en een uitstekende aftersales ondersteuning, heeft de Q Serie het vermogen, de intelligentie en de veelzijdigheid om de productiviteit te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te drukken voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers.

Lees meer

Section Control met 96 secties en Multiboom biedt nog hogere precisie

Precisielandbouw zal nog preciezer worden wanneer Valtra-klanten toegang krijgen tot de Section Control met 96 secties met Multiboom-functie. Section Control automatisering was voorheen in staat om de spuitboom van bijvoorbeeld een ISOBUS-compatibele spuitmachine in 24 of 36 secties te verdelen. Lees het gehele artikel.

Lees meer

Valtra opnieuw bekroond – G Serie wint FARM MACHINE 2022 Utility Tractor award

De FARM MACHINE award, voorheen bekend als Machine van het Jaar, is een van de meest begeerde prijzen in landbouwtechniek. De Valtra G Serie won in de categorie Utility Tractor.

Lees meer

2 nominaties Tractor of the Year

Bekroond worden is zeker niet nieuw voor ons, aangezien het voor Valtra al jaren een traditie is om tot de finalisten van deze prijs te behoren! Volgend jaar, 2022, zet de traditie voort, aangezien de Valtra T235 Direct finalist is in de categorie "Tractor of the Year" en de A115 Hitech 4 in de categorie "Best Utility".

Lees meer

Valtra schittert in videoclip André Hazes jr.

Voor de videocllip van Andre Hazes jr. mochten wij een prachtige Valtra N174D inzetten. 

Lees meer

Valtra introduceert 5e generatie A Serie

29 januari 2021, Achterveld

De Suolahti-fabriek in Finland produceerde de afgelopen drie jaar meer dan 5000 tractoren van de 4e generatie A Serie. Deze werd twee keer uitgeroepen tot ‘Machine of the Year’ (2017 en 2019). Nu introduceert Valtra de nieuwe 5e generatie A Serie tractor, met veel nieuwe functies waar klanten om hebben gevraagd. 

Lees meer

Nieuwe state-of-the-art spuiterij in de Valtra-fabriek

De Valtra-fabriek in het Finse Suolahti wordt door de uitbreiding met een nieuwe ultramoderne spuiterij in 2022, flexibeler en duurzamer. De gedetailleerde plannen hiervoor worden momenteel uitgewerkt. ”De nieuwe spuiterij wordt de grootste investering die de afgelopen decennia in de Valtra Suolahti-fabriek is gedaan. De vraag naar de hoge kwaliteit Valtra-tractoren groeit hard en de nieuwe spuiterij zal ons helpen om onze beloftes aan onze klanten nog beter na te komen. Dankzij de nieuwe spuiterij zal de hele fabriek veel flexibeler werken. Ook met een verhoogde productiecapaciteit ”, zegt algemeen directeur Jari Rautjärvi. 

Lees meer

70 jaar klantgerichtheid

Valtra viert in 2021 dat ze 70 jaar geleden is gestart met de productie van machines en tractoren. 70 jaar geleden lag de focus vooral op de mechanisatie van de landbouw. Later verschoof die naar bijvoorbeeld verbetering van de arbeidsveiligheid, schaalvergroting van boerderijen en het succes van plattelandsbedrijven. 

Lees meer

Valtra lanceert de 5e generatie Valtra-tractoren

Gloednieuwe modelserie voor Valtra

28 augustus 2020

De G Serie is de eerste van de 5e generatie Valtra-tractoren en is daarmee een gloednieuwe modelserie die past tussen de populaire A- en N Series. Ook is de G Serie de eerste tractor in de 100-145 pk-klasse die zowel SmartTouch als mogelijkheden voor precisielandbouw biedt. 

Lees meer

Valtra-tractoren klaar voor precisielandbouw en automatische besturing

Wayline-assistent verbetert automatische besturing

28 augustus 2020

De Valtra-tractoren uit de G-, N-, T- en S Series zijn allemaal ontworpen voor precisielandbouw. Valtra biedt nu optioneel een nieuwe Wayline-assistent in combinatie met de Valtra Guide automatische besturing.

Lees meer

Valtra wil de Beste Tractorervaring bieden

Nieuwe strategie en nieuwe look

28 augustus 2020

Valtra heeft een nieuwe visie als het gaat om het bieden van de beste tractorgebruikerservaring in de branche. Die nieuwe visie is meer gebaseerd op de totale gebruikerservaring dan op alleen de tractor. 

Lees meer

Valtra versterkt organisatie

Per 1 maart wordt Marc de Haan, naast Nederland, ook verantwoordelijk voor Valtra in België. Deze wijziging is onderdeel van de intensievere samenwerking tussen Matermaco in België en Mechan Groep in Nederland, beide behorend tot één en dezelfde organisatie met zo’n 35 aangesloten dealerbedrijven over beide landen.

Lees meer

Valtra introduceert gerestyled SmartGlass display

Head Up Display voor trekkers

11/10/2019

Valtra heeft het uiteindelijke design van zijn SmartGlass Head Up Display (HUD) op de Agritechnica beurs 2019 onthuld.

De Valtra SmartGlass wordt in het midden van de voorruit van de trekker geplaatst en is gebaseerd op transparante displaytechniek, gelamineerd tussen twee glasoppervlakken. Hierdoor is het een zeer robuuste oplossing, die zeer geschikt is voor de veeleisende omstandigheden waaronder landbouwmachines worden gebruikt.

Lees meer

VALTRA-TRACTOREN KLAAR VOOR PRECISIELANDBOUW EN DE TOEKOMST

Valtra gaat met Smart Farming een stap verder dan precisielandbouw. Smart Farming omvat namelijk meer dan uitsluitend het aanpassen van tractorfuncties op basis van locatie-informatie of toepassing. In plaats daarvan is het een integraal onderdeel van het hele ecosysteem van een boerderij: van gewasplanning tot financiële administratie en inkoop tot onderhoud. Smart Farming is eenvoudig, winstgevend én milieuvriendelijk.

Lees meer

VALTRA N154E VERSU GENOMINEERD VOOR TRACTOR OF THE YEAR

De Valtra N154e Versu tractoren zijn binnen de beschikbare opties van de ‘Valtra Unlimited Studio’ exact aan te passen aan individuele behoeften van de chauffeur. De N154e beschikt ook over diensten zoals Valtra Connect-bewaking op afstand, uitgebreide garantie en servicepakketten, gereviseerde onderdelen, milieuvriendelijke Neste My-diesel en connectiviteit met andere technologieën. De Valtra N154e Versu is daarmee niet uitsluitend een tractor, maar een levensduuroplossing die meerdere services omvat.

Lees meer

VALTRA ONDERSTEUNT ONTWIKKELING CO2-NEUTRALE VLEES- EN ZUIVELPRODUCTIE

Valtra werkt samen met meststoffenbedrijf Yara in een Fins project dat tot doel heeft de milieueffecten van vlees- en zuivelproductie te reduceren. Het driejarige project maakt gebruik van Valtra Smart Farming-technologieën zoals Valtra Guide, Section Control, Variable Rate Control en Valtra Connect-telemetrie.

LEES MEER

Persbericht: Valtra wint Machine of the Year award!

Met groot genoegen kan Valtra weer een nieuwe toevoeging aan de lijst met prijzen voor de vierde generatie vieren. Tijdens de SIMA Show 2019 in Parijs ontving de nieuwe A-serie HiTech 4 namelijk de titel 'Machine van het Jaar' in de categorie tractoren onder 150 pk.

Lees meer

Officiele Valtra SmartTour Aftermovie

18.7.2018

Bekijk hier de officiele aftermovie van de Valtra SmartTour in Woudenberg. 

LEES MEER

More news

News archive

VALTRA TEAM

ONLINE KLANTMAGAZINE

Het online magazine Valtra Team bevat het laatste nieuws en informatie over nieuwe producten, beoordelingen van klanten en nog veel meer.

Nu beschikbaar!

NU LEZEN

SOCIAL MEDIA

FACEBOOK

Volg ons voor wekelijkse productvideo's, verhalen van klanten, inzichtelijke productinformatie, throwback thursdays en nog veel meer

INSTAGRAM

Volg ons voor exclusieve Valtra-producten en onbeperkte studiofoto's, verhalen van klanten, competitie, livefeeds vanaf evenementen enz!

YouTube

Volg ons op YouTube voor de laatste video's van producten, evenementen enz.