share

Valtra introduceert gerestyled SmartGlass display

Head Up Display voor trekkers

11/10/2019

Valtra heeft het uiteindelijke design van zijn SmartGlass Head Up Display (HUD) op de Agritechnica beurs 2019 onthuld.

De Valtra SmartGlass wordt in het midden van de voorruit van de trekker geplaatst en is gebaseerd op transparante displaytechniek, gelamineerd tussen twee glasoppervlakken. Hierdoor is het een zeer robuuste oplossing, die zeer geschikt is voor de veeleisende omstandigheden waaronder landbouwmachines worden gebruikt.

Valtra presenteerde de SmartGlass al op de Agritechnica 2017.

"Na de eerste introductie van het concept zijn we uitgebreider gaan testen. Uit de reacties van klanten bleek dat het concept uitstekend was, maar de indeling van de HUD beter kon," vertelt Product Manager Sam Hardy. "Daarom besloten we te wachten met het op de markt brengen en de tijd te nemen om de segmenten van het display opnieuw te ontwerpen, om een groter oppervlak en betere afleesbaarheid ook in zonlicht te bereiken."

Perfect voor voorladerwerk

De SmartGlass stelt de bestuurder in staat vitale informatie over de trekker te zien zonder van het onderhanden werk weg te kijken. Met een sterke focus op voorladerwerk kan de SmartGlass diverse informatie over de in de fabriek geïnstalleerde Valtra voorlader tonen, zoals storthoek en lastgewicht, of basisinformatie over de trekker, zoals versnelling, motortoerental en rijsnelheid. De bestuurder kiest zelf wat er zichtbaar is op de Head Up Display via de SmartTouch 9” touchscreen terminal. 

Serieproductie in 2020

De Valtra SmartGlass is als optie via de Unlimited studio verkrijgbaar. Na de Agritechnica zal Valtra 20 proefexemplaren aan geselecteerde klanten beschikbaar stellen. De serieproductie staat gepland voor later in 2020.