share

Valtra N154e Versu genomineerd voor Tractor of the Year

De Valtra N154e Versu tractoren zijn binnen de beschikbare opties van de ‘Valtra Unlimited Studio’ exact aan te passen aan individuele behoeften van de chauffeur. De N154e beschikt ook over diensten zoals Valtra Connect-bewaking op afstand, uitgebreide garantie en servicepakketten, gereviseerde onderdelen, milieuvriendelijke Neste My-diesel en connectiviteit met andere technologieën. De Valtra N154e Versu is daarmee niet uitsluitend een tractor, maar een levensduuroplossing die meerdere services omvat.

De Valtra N154e Versu combineert nieuwste technologie met bewezen engineering. De betrouwbare en duurzame viercilinder 4,9-liter AGCO Power-motor produceert 155 pk (165 pk met powerboost). Emissies worden beheerd door Stage V compatibele selectieve katalytische reductie (SCR) en een roetfilter (DPF). Een elektronische ‘wastegate’ levert koppel bij lage toeren, terwijl de hydraulische klepaanpassing de onderhoudskosten reduceert. De EcoPower-functie die al in 1999 werd geïntroduceerd, reduceert het geluid, verlengt de levensduur van de motor en beperkt het brandstofverbruik tot wel tien procent. Met de Eco-modus daalt het maximale motortoerental van 2100 tot 1900 tpm, is het maximale vermogen beschikbaar bij 1750 in plaats van 1900 tpm en bereikt het maximale koppel 1250 in plaats van 1500 tpm. Kortom: efficiënt en productief tractorgebruik met een jaarlijkse brandstofbesparing van duizenden euro's.

De Valtra N154e Versu is een viercilindertractor met een hefvermogen van 7900 kilo aan de achterzijde en 4700 kilo aan de fronthef. De hydraulica produceert tot 200 l / min vermogen beschikbaar vanaf vijf kleppen aan de achterkant en vier aan de voorkant. De hydraulica en transmissie van de tractor gebruiken afzonderlijke oliën om te voorkomen dat vloeistoffen uit werktuigen de transmissieolie verontreinigen.

Powershift-revolutie
De volledig traploze 30F en 30R Valtra Versu-transmissies zijn een revolutie in powershift-transmissies. De Valtra N154e Versu kan daardoor worden bestuurd met uitsluitend de rijhendel of het pedaal, vergelijkbaar als bij een traploze transmissie.

-          De Cruise-functie wijzigt powershift-versnellingen en handhaaft de gewenste rijsnelheid of motorsnelheid, zelfs op heuvelachtig terrein.

-          De Hill Hold-functie voorkomt dat de tractor op hellingen achteruit rolt zonder de koppeling te hoeven gebruiken, waardoor de bestuurder eenvoudig op het gaspedaal kan drukken om weer weg te rijden.

-          De Hydraulic Assistant verhoogt op zijn beurt automatisch het toerental wanneer de hydraulica meer vermogen nodig heeft, terwijl Automatic Slip Regulation (ASR) de slip optimaliseert bij het trekken van zware lasten.


Comfortzone van de bestuurder
Het geluidsniveau in de cabine  van de Valtra N154e Versu is lager dan 70 decibel. Het zicht is uitstekend met meer dan zes vierkante meter glas. Het zicht blijft onbelemmerd dankzij een ruitenwisser aan de voorzijde die 270 graden bestrijkt, een zijwisser, elektrisch verwarmde ramen aan de voor- en achterzijde en elektrisch verstelbare spiegels en werklampen.

-          De voorasvering, cabinevering en stoelvering zijn allemaal pneumatisch en zorgen voor een extreem soepele rit, zelfs in koude omstandigheden en op ruw terrein.

-          De SmartTouch-armleuning is al de nieuwe maatstaaf in de branche. De gebruikersinterface van het display is zo eenvoudig dat alle functies achter niet meer dan twee klikken of vegen te vinden zijn.

-          SmartTouch kan ook worden gebruikt om alle Smart Farming-technologieën die beschikbaar zijn op de Valtra N154e Versu te bedienen. SmartTouch kan bijvoorbeeld worden gebruikt als display voor het nieuwe geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide, evenals voor de functies Task Doc, Variabele snelheidsregeling en Sectieregeling.

Valtra-tractoren zijn ook services
Naast de nieuwste technologie en een duurzame motor, comfortabele cabine en veelzijdige transmissie, combineert Valtra met de Valtra N154e Versu ook een compleet pakket van diensten en service:

-          De Valtra N154e Versu wordt ‘af fabriek’ geleverd voor de specifieke taken van elke individuele klant. Alle accessoires en opties zijn compatibel en vallen onder dezelfde garantie en hetzelfde netwerk met reserveonderdelen als de rest van de tractor.

-          Het Valtra Connect-bewakingssysteem stelt boeren en loonwerkers in staat om te registreren waar hun tractoren welke  werkzaamheden uitvoeren. Alle informatie wordt opgeslagen. Met Valtra Connect is het voor onderhoudsmonteurs eenvoudig om problemen op te lossen en te anticiperen op onderhoudsbehoeften.

-          Uitgebreide serviceovereenkomsten maken tractorbezit zorgeloos en eenvoudig. Valtra Connect stelt de onderhoudstechnici van Valtra in staat om de toestand van de tractor te controleren, Valtra Care verlengt de garantie van de tractor en Valtra Go dekt alle onderhoud tegen een overeengekomen prijs. Deze serviceovereenkomsten zijn ideaal voor grote bedrijven en gemeenschappen die jarenlang vooraf hun tractorgerelateerde uitgaven willen budgetteren.

Valtra en het milieu

Valtra-tractoren worden in de fabriek getankt met Neste My Renewable Diesel. Deze hernieuwbare diesel realiseert een milieubeparing die vergelijkbaar is met en van de weg halen van 600 auto's. Met de EcoPower-functie kunnen chauffeurs 10 procent brandstof besparen dankzij een hoger koppel bij lagere toerentallen. Tractoren kunnen aan het einde van hun technische levensduur ‘een nieuwe leven’ krijgen met een gereviseerde transmissie en motoronderdelen, waardoor tegelijkertijd geld en milieu worden bespaard.