share

Denkt als een pro. Werkt als een beest. Valtra Q Reeks is hier!

Valtra's 5e generatie modellen is nu compleet met een geheel nieuwe serie die past tussen de populaire T- en S-serie. De Q-serie, ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Finland, is de ideale tractor voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers die prestaties en geïntegreerde slimme technologie zoeken in het 230-305 PK bereik. Door een combinatie van een toonaangevend ontwerp, hoogwaardige componenten en afwerking, en een uitstekende aftersales ondersteuning, heeft de Q-serie het vermogen, de intelligentie en de veelzijdigheid om de productiviteit te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te drukken voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers.

De Q-serie is een gebruiksvriendelijke, intelligente machine die is gebouwd voor de Pro's. Dankzij de betrouwbare 7,4 liter AGCO Power-motor en de toonaangevende AGCO CVT-transmissie kunnen klanten elke landbouw- of loontak uitvoeren en elk werktuig met gemak en efficiëntie hanteren. Het comfort voor de bestuurder is uitstekend dankzij de grote comfortabele cabine met uitstekend zicht, de uitstekende vering en de bekroonde SmartTouch-gebruikersinterface.

De totale eigendomskosten van de Q-serie zijn zeer gunstig. Gebruiksvriendelijke oplossingen voor precisielandbouw, een krachtig, robuust en betrouwbaar ontwerp, en een uitstekende klantenondersteuning stellen Q-klanten in staat hun prestaties te maximaliseren en te zorgen voor brandstofefficiëntie, efficiëntere werkuren en minder inputs. Dit is een winnende combinatie die de beste trekkerervaring voor dit pk-segment oplevert.

"De Q-serie is een trekker van hoge kwaliteit met een hoofdletter K en klanten verdienen een even hoogwaardige service. Om de beste trekkerervaring te garanderen, hebben we een certificeringsprogramma geïntroduceerd voor dealers van de Q-serie", aldus verkoopdirecteur Matti Tiitinen.

Dealers uit de Q-serie bieden deskundige kennis op het gebied van verkoop en aftersalesservice, een grote beschikbaarheid van reserveonderdelen, servicecontracten en flexibele financieringsopties voor een volledige kostenbeheersing. Bovendien bieden Q gecertificeerde dealers een 100% connected vloot om maximale uptime te garanderen met behulp van de nieuwste diagnostische tools op afstand om voorspellend onderhoud te plannen op het moment dat het de klant het beste uitkomt. Bij de overdracht wordt er speciaal op gelet dat de Q-serie van de klant vanaf dag één is ingesteld op zijn werktuigen en alle slimme landbouwmogelijkheden.

""De Q-serie is een trekker van hoge kwaliteit met een hoofdletter K en klanten verdienen een even hoogwaardige service."

State-of-the art aandrijflijn

De 7,4 liter motor heeft de grootste cilinderinhoud op de markt voor deze maat trekker en staat garant voor betrouwbaarheid en brandstofefficiëntie. Het maximumvermogen is beschikbaar bij een zeer laag motortoerental van 1850 omw/min en het maximumkoppel blijft consistent in het bereik van 1000 tot 1500 omw/min. De motor met lange slag genereert met gemak het hoge vermogen en koppel dat beschikbaar is in de Q-Serie. Valtra's EcoPower-principe is toegepast op de gehele Q-Serie, waardoor het brandstofverbruik nog verder wordt teruggedrongen. De maximale rijsnelheid wordt bereikt met slechts 1500 omw/min

De transmissie is gemakkelijk te bedienen. Het elektronische transmissiebeheer van de Q-serie selecteert automatisch het laagst mogelijke motortoerental voor het werk om het laagste brandstofverbruik te behouden, en verdeelt het vermogen dienovereenkomstig over de hydrauliek, de aftakas of de transmissie. De bestuurder past eenvoudig de instellingen aan die het beste bij de bestuurder of de taak passen. Met de droopregeling kan de bestuurder het gedrag van de trekker wijzigen voor een nog zuiniger of intensiever gebruik om brandstof of tijd te besparen, afhankelijk van de voorkeuren van de klant op het gebied van kostenbesparing.

De Q is niet te licht, niet te zwaar met een gewicht van 9,2 ton en beschermt de bodem tegen verdichting. Het maximale brutogewicht is 16 ton wat een hoog laadvermogen garandeert en het betekent altijd legaal vervoeren van lading.

De Q-serie is compact, heeft een lage totale hoogte en een lange wielbasis. Daardoor ligt het zwaartepunt laag en is de Q uiterst stabiel. De Aires-vering in combinatie met de lange wielbasis verhoogt de trekkracht van de trekker en vermindert het 'power hopping'. De grip op de grond wordt vergroot doordat de luchtvering een snellere reactietijd heeft in vergelijking met de standaard hydraulische vering.

Bij wegsnelheden wordt het vermogen bijna uitsluitend mechanisch overgebracht, wat een snelle en soepele acceleratie betekent. Zowel de cabine als de vooras zijn luchtgeveerd en perfect gesynchroniseerd om in elke omgeving en bij elke temperatuur soepel te kunnen rijden, of het nu gaat om oogsten op een warme zomerdag of sneeuwruimen op de weg in de winter.

Van Pro tot Pro

Bestuurders zullen het comfort van de Q-Serie de hele dag weten te waarderen dankzij de luchtvering, de bekroonde en gebruiksvriendelijke SmartTouch-armsteun, de zorgvuldig ontworpen ergonomie, het toonaangevende zicht en de gebruiksvriendelijkste smart farming-functies op de markt.

De Q-Serie past in elk wagenpark dankzij de geavanceerde telemetrie van Valtra Connect en het gebruiksvriendelijke taakbeheer dat een soepele integratie met FMIS en Agrirouter mogelijk maakt. Alle smart farming-functies in de Q-serie worden slim en eenvoudig bediend via de SmartTouch-gebruikersinterface. Taakbestanden kunnen worden opgeslagen zodat er slechts een paar swipes en taps nodig zijn om taken te starten, die leuk zijn om te voltooien omdat ISOBUS-functies voor het meest nauwkeurige en efficiënte resultaat zorgen.  In combinatie met Auto U-pilot verhoogt SmartTurn het gebruiksgemak van de Q-serie. Met SmartTurn wordt de werkervaring in het veld volledig geautomatiseerd, zodat de bestuurder zijn aandacht volledig kan richten op het werktuig en de taak die hij uitvoert. Bestuurders kunnen kiezen tussen automatische draaipatronen om de bodemverdichting te minimaliseren en de snelheid en efficiëntie te verhogen.

In ware Valtra-vorm kan de Q-serie nog verder worden geoptimaliseerd met Valtra Unlimited. Van upgrades aan de cabine of de kleur van de trekker tot speciale aanpassingen voor loonwerk in het veld of op de weg, Valtra-klanten kunnen de Q-serie echt aanpassen aan hun behoeften om de productiviteit verder te verhogen.

De Q-serie kan worden geoptimaliseerd met het automatische centrale smeersysteem Valtra Unlimited, dat ervoor zorgt dat de Q-serie altijd soepel loopt en dat omslachtig handmatig smeren voorkomt. Valtra's intelligente centrale bandensmeersysteem beschermt de structuur van de grond in het veld en optimaliseert het brandstofverbruik op de weg. Valtra Unlimited brengt veiligheid naar de Q-serie met nieuwe geïntegreerde LED-werklampen aan de voorzijde met een evenwichtige verlichting voor en aan beide zijden. Automatische zwaailampen gaan aan wanneer de snelheid 25 km/u bereikt. En wanneer de werkdag erop zit, verlicht de follow-me-home functie het erf voor nog meer veiligheid, omdat de werklichten vooraan nog een tijdje blijven branden wanneer u de cabine verlaat.

Alles aan de Q-serie is ontworpen om de input te verminderen, de opbrengst te maximaliseren, de brandstofefficiëntie te optimaliseren en klanten te helpen aan de eisen van de regelgevende instanties te voldoen, hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te halen en deze eenvoudig te rapporteren. De Q-serie komt uit een van 's werelds meest duurzame trekkerfabrieken in Suolahti, Finland, die volledig op hernieuwbare energie draait.

De productie van de Q-serie start in het najaar van 2022 en de eerste tractoren zullen vanaf oktober aan klanten worden geleverd. Meer informatie over de Q-serie zal worden onthuld op het virtuele publieksevenement voor de Q-serie op 2 september 2022. Ga naar www.valtra.com/releasethebeast om u aan te melden.

Het is tijd om het beest vrij te laten!

Modellen

 

MOTOR

STD

BOOST

  Type pk Nm pk kW Nm
Q225
74 LFTN-D5
230 1000 250 184 1100
Q225 245 1100 265 195
1200
Q265 265 1200 290 213 1280
Q285 285 1280 305 224 1280
Q305 305 1280 305 224 1280

Valtra Q reeks

Lees meer

Terug naar nieuws & evenementen

Terug