share

Valtra opnieuw bekroond – G-Serie wint de FARM MACHINE 2022 Trekker Award

De FARM MACHINE award, voorheen bekend als Machine van het Jaar, is een van de meest begeerde prijzen in landbouwtechniek. De Valtra G-serie won in de categorie Utility Tractor.

De nieuwste tractorserie van Valtra, de G-serie, blijft erkenning krijgen. Deze meermaals bekroonde tractorserie behaalde nog meer eer met de FARM MACHINE 2022 award. Juryleden prezen de Valtra G-serie als de meest overtuigende multifunctionele tractor die verkrijgbaar is. De G-serie overtuigde de jury dat het een echte voorlader meester is, dankzij het geïntegreerde voorlader subframe, elektronische besturing en 5,7 vierkante meter glasoppervlak dat een geweldig zicht biedt.

De jury van de FARM MACHINE 2022 award benadrukte Valtra's smart farming functies. Valtra Smart Farming is een reeks technologieën die naadloos samenwerken - Valtra Guide, ISOBUS, Section Control, Variable Rate Control en TaskDoc maken de Valtra G-serie tot de best presterende in zijn klasse. De jury waardeerde het gebruiksgemak van de SmartTouch-armleuning, die de beschikbare opties met slechts twee tikken of swipes oproept. 

Onmiddellijk na de lancering in 2020 werd de G-serie bekroond met de titel Tractor van het Jaar 2021, gevolgd door de Red Dot Design Award en de iF Design Awards in 2021.

Klanten en Valtra-fans kunnen de bekroonde tractor bekijken bij Valtra-dealers of in Valtra's virtuele showroom op showroom.valtra.com.

De winnaars van de FARM MACHINE Award worden gekozen door een internationale jury bestaande uit journalisten op het gebied van landbouwmachines uit meerdere landen.