share

Valtra-tractoren klaar voor precisielandbouw en de toekomst

Valtra gaat met Smart Farming een stap verder dan precisielandbouw. Smart Farming omvat namelijk meer dan uitsluitend het aanpassen van tractorfuncties op basis van locatie-informatie of toepassing. In plaats daarvan is het een integraal onderdeel van het hele ecosysteem van een boerderij: van gewasplanning tot financiële administratie en inkoop tot onderhoud. Smart Farming is eenvoudig, winstgevend én milieuvriendelijk.

Tractormotoren, transmissies en cabines doorlopen een traject van geleidelijke doorontwikkeling. Digitale systemen daarentegen maken de laatste jaren enorme sprongen voorwaarts. Bij Valtra is dat terug te zien in zeer geavanceerde functies: de SmartTouch-armleuning, geautomatiseerde besturing Valtra Guide, sectieregeling, variabele snelheidsregeling, Task Doc, het kopakkermanagementsysteem U-Pilot, ISOBUS-werktuigbesturing en Valtra Connect-telemetrie.

De vooruitgang in technologie kom het beste tot uiting in de praktijk:

  • Als een teler voorbereidingen treft voor het bewerken van percelen, gebruikt hij de SmartTouch om per werktuig de basis-instellingen van het vorige seizoen op te roepen. Het geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide onthoudt ook de instellingen voor de beste basislijnen en eventuele obstakels op de velden.
  • Bij het naderen van de kopakker tilt het U-Pilot kopakkermanagementsysteem het werktuig op en schakelt de vierwielaandrijving en differentieelsloten uit met een klik op de knop.
  • Valtra Connect-telemetrie slaat ‘in de cloud’ realtime informatie op over brandstof, werkuren en andere gegevens.
  • Task Doc zet ​​de informatie draadloos door naar de bedrijfscomputer zodat deze kan worden gebruikt voor het maken van teeltplannen of het opstellen van facturen.

Smart Farming-tools besparen daardoor brandstof, tijd, meststoffen, zaaizaden en andere productiemiddelen. Tegelijkertijd wordt het werk voor de ondernemer lichter en eenvoudiger gemaakt. Elk jaar breid de registratie van gegevens uit en wordt het systeem waardevoller.

Valtra-tractoren zijn verbonden met de andere IT-systemen en werktuigen van het bedrijf, evenals met de lokale Valtra-servicedealer. Op afstand is te volgen op welke locatie bepaalde werkzaamheden met machines worden uitgevoerd. Deze informatie kan ook worden gebruikt voor facturering, winstgevendheidberekeningen, traceerbaarheid en andere rapportage. Het systeem van Valtra is niet beperkt tot alleen tractoren, maar kan worden gekoppeld aan bedrijfssystemen zoals de AGCO-oplossing Next Farm Management.

Valtra Guide - Volledig bijgewerkt geautomatiseerd stuursysteem

Het geautomatiseerde stuursysteem Valtra Guide is dit najaar volledig bijgewerkt. Waar de chauffeur voorheen moest schakelen tussen kaartschermen en instellingen, verschijnen de instellingen nu in het kaartscherm. De instellingen kunnen worden weergegeven met behulp van de pictogrammen aan de zijkanten van het scherm of door eenmaal op het scherm te tikken. Dit maakt het mogelijk om alle instellingen te wijzigen of te controleren zonder het kaartscherm te verlaten. Velden selecteren en basislijnen maken is ook eenvoudiger gemaakt.

De nieuwe Valtra Guide wordt automatisch geïnstalleerd op alle tractoren met het SmartTouch-display en geautomatiseerde besturing wanneer ze geautoriseerde servicedealers bezoeken. De update maakt in de toekomst ook veel andere nieuwe functies mogelijk. Het ISOBUS AUX-stuurprogramma maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de functies van ISOBUS-compatibele werktuigen op afzonderlijke knoppen of schakelaars te programmeren, zodat het Valtra Guide-kaartscherm niet hoeft te worden verlaten, zelfs bij het bedienen van werktuigen.