share

Valtra biedt zijn klanten een gratis update aan om de precisielandbouw- functies te verbeteren

Precisielandbouw zal nog preciezer worden wanneer Valtra-klanten toegang krijgen tot de Section Control met 96 secties met Multiboom-functie. Section Control automatisering was voorheen in staat om de spuitboom van bijvoorbeeld een ISOBUS-compatibele spuitmachine in 24 of 36 secties te verdelen. De nieuwe Section Control 96 kan daarentegen de spuitboom in maximaal 96 verschillende secties verdelen, terwijl de Multiboom-functie het mogelijk maakt om gelijktijdig tot drie verschillende spuitbomen volautomatisch te besturen.

"Op een zaaimachine kan bijvoorbeeld kunstmest worden gestrooid in het eerste toevoersysteem, zaad in het volgende en startmest of klein zaaigoed in het derde. Afhankelijk van het werktuig zijn de zaad- en kunstmesttrechters vaak verdeeld over twee of meer secties. De nieuwe Section Control 96 met Multiboom kan elk van deze secties en bomen tot op de centimeter nauwkeurig besturen," zegt productspecialist Johan Grotell.

De nieuwe functie is ideaal voor het besturen van werktuigen zoals ISOBUS-compatibele zaaimachines, spuiten, strooimachines en cultivators voor rijgewassen. Als bijvoorbeeld de spuitboom van een 24 meter lange veldspuit wordt verdeeld in secties met tussenafstanden van 25 centimeter, worden maar liefst 96 onafhankelijk van elkaar bestuurde secties gecreëerd. Het werktuig kan secties hebben die worden aangestuurd door afzonderlijke pulsen in één, twee of drie opeenvolgende rijen. Het ene werktuig kan zich vóór de trekker bevinden en het andere achteraan. Aangezien de breedte van de werktuigen jaar na jaar toeneemt, is ISOBUS-werktuigbeheer steeds noodzakelijker om ze nauwkeurig te kunnen besturen. Hoe onregelmatiger de velden, hoe groter het voordeel.

Terug naar nieuws & evenementen

Terug