share

Valtra Q Series wint Farm Machine 2023 juryprijs

De gloednieuwe Valtra Q-serie heeft de felbegeerde FARM MACHINE 2023 Jury Award gewonnen. De FARM MACHINE award, voorheen bekend als Machine van het Jaar, is een van de meest prestigieuze prijzen in de landbouwtechniek.

De Q-serie, gelanceerd in september 2022, is Valtra's nieuwste toevoeging aan de 5e generatie. De Q-serie, bekend als 'The Beast', completeert het pk-aanbod van Valtra met een vermogensbereik van 230 tot 305 pk.

De Beast heeft al snel de aandacht van de industrie getrokken vanwege zijn efficiënte en krachtige CVT-gebaseerde aandrijflijn en slimme landbouwtechnologie, zoals Valtra Guide, Variable Rate Control en SmartTurn. Landbouwers en loonwerkers hebben de Q-serie geprezen om zijn comfort, wendbaarheid en ergonomie.

Uiteindelijk waren het de veelzijdigheid van de Q-serie en de op landbouwbedrijven gerichte aanpak die de FARM MACHINE 2023 jury op 6 november tijdens de SIMA in Parijs wisten te overtuigen. De winnaars van de FARM MACHINE Jury Award worden gekozen door een internationale jury bestaande uit journalisten op het gebied van landbouwmachines uit meer dan een tiental landen.

"We weten dat we met de Q-serie een winnende machine hebben. Hij heeft precies het vermogen, het comfort en de technologie die grote landbouwbedrijven en loonwerkers zoeken in een tractor met deze pk's. Bovendien garanderen we onze klanten de beste tractorervaring met het Q Certified Dealer-programma. Q Certified dealers bieden financiering op maat, uitzonderlijke aftersales service en zorgen ervoor dat elke Q-serie vanaf dag één is uitgerust met alle slimme landbouwfuncties.  We zijn ervan overtuigd dat de Q-serie indruk zal blijven maken op klanten en jury's", aldus Mikko Lehikoinen, Vice President Marketing.

Klanten en Valtra-fans kunnen de Q-serie begroeten op verschillende evenementen in Europa wanneer de Q-serie in 2022 deel uitmaakt van de Valtra SmartTour. De Q-serie kan ook altijd worden bekeken in de virtuele showroom van Valtra.