share

N5 | "Een compacte 4-cilinder met de specificaties van een zespitter"

Dealer van der Sluis over 5e generatie N-serie Valtra’s

Bij dealerbedrijf Van der Sluis zijn ze blij met de nieuwe 5e generatie N-serie trekkers van Valtra. “Zoek je een compacte trekker met hoge technische specificaties, dan mag je de Valtra N5-serie niet overslaan. Het comfort én bedieningsgemak zijn onovertroffen. Deze trekkers zijn echt de top van hun segment. Iedereen die erin stapt, is enthousiast.” 

Met modellen van 135 tot 200 pk zit de nieuwe N-serie van Valtra in een populair en belangrijk segment voor Valtra-dealer Van der Sluis. Met vestigingen in Anna Paulowna, Dirkshorn, Zwaagdijk, De Goorn en Lisse is Van der Sluis dealer van het degelijke Finse merk voor heel Noord-Holland en het Noordelijke deel van Zuid-Holland. Het werkgebied kent een grote variatie aan land- en tuinbouwsectoren. “Valtra heeft tegenwoordig voor elk bedrijfstype een geschikte trekker”, weet verkoopleider Johan Goudsblom. “De modellenrange van het merk zit prima in elkaar. Onze klanten zien dat ook want het marktaandeel van Valtra groeit in ons werkgebied.”

 

Wendbaar en toch rijcomfort

Directeur Jan van der Sluis en verkoopleider Goudsblom zien belangrijke verbeteringen in de N5-serie ten opzichte van de vorige generatie. Van der Sluis: “De N4-serie was al een hele goeie trekker maar de 5e generatie zet er nog een flinke stap bovenop. De motoren voldoen nu aan de Tier 5 normen en de groepenschakeling is sterk verbeterd; het rijdt een stuk soepeler. En hét sterke punt van de N-serie, veel pk’s en toch een compacte trekker, is behouden gebleven. Je krijgt de pk’s van een 6-cilinder maar Valtra haalt dat uit een vierpitter. En dus heb je een compacte trekker die dankzij z’n getailleerde frame ook nog eens heel wendbaar is. Vooral bij beddenteelten is dat heel belangrijk. Tegelijkertijd heeft N5 een relatief lange wielbasis, dus je hebt wel het rijcomfort van een 6-cilinder.”

In de cabine draait alles om comfort voor de chauffeur, weet Goudsblom: “De cabines van de Valtra N-serie zijn beduidend ruimer dan die van de meeste concurrenten. Je kunt er nog gewoon je benen strekken. Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe N5 ook weer een stukje stiller geworden en je kunt nu kiezen voor een premium interieur met een donkerder kleurstelling en modernere pedalen en stuurwiel. Aan de buitenzijde is LED-verlichting nu standaard.”

  

Overtuigende eigenschappen

In gesprekken met klanten merken de Valtra-verkopers van het Noord-Hollandse mechanisatiebedrijf dat het grote hefvermogen (8 ton in het gehele hefbereik) en de hydraulische prestaties (load-sensing en tot 200 liter/minuut) van de N5-serie overtuigende koopargumenten zijn. “Sommige klanten selecteren daar hun trekker op”, vertelt Goudsblom. “En ook de voordelen van het eigen oliereservoir voor de hydrauliek spreken aan. De versnellingsbak houdt altijd genoeg olie, dus je hebt veel minder kans op schade.” Het laatste punt waar Goudsblom de aandacht op wil vestigen is het bedieningsgemak van de N5-serie. “Dat staat op een zeer hoog niveau. Valtra’s staan er sowieso om bekend dat de bediening heel intuïtief en logisch is. En voor wie kiest voor de SmartTouch armsteun is het helemaal swipen en gaan”, lacht hij. 

Wil jij zelf de Valtra N5 serie rijden?

Plan een proefrit

Jouw N5 demo aanvragen

Zoek een lokale dealer

Jouw Valtra dealer zoeken

Download de brochure

Jouw N5 brochure

Valtra N5

De verrassende combinatie van kracht, comfort, compactheid en wendbaarheid.

Geef ons de VIJF