share

De Q Serie voldoet perfect aan de behoeften van de klant

Valtra is ‘Down Under’ een gerespecteerd merk

Klanten en dealers in Australië en Nieuw-Zeeland maakten in juli kennis met de nieuwe Q Serie van Valtra. De modellen werden enthousiast ontvangen omdat ze perfect aansluiten op de behoeften van lokale boeren en loonwerkers. De verwachting is dat de Q Serie het huidige succes van de T5 Serie voortzet.

Nick Butcher, vendeur de tracteurs en Tasmanie, apprécie la personnalisation des tracteurs Valtra et du Studio Unlimited.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn een uitgestrekt gebied met zeer uiteenlopende landbouwregio’s. In Noord-Australië wordt suikerriet onder tropische omstandigheden verbouwd, waardoor bijvoorbeeld betrouwbare tractoren met een uitstekende voorvering en een hoge topsnelheid nodig zijn. In Victoria, Tasmanië of Nieuw-Zeeland is veel melkveehouderij, vergelijkbaar als in Europa. Veehouders gebruiken veel werktuigen in de driepuntshef, maar ook grote opraapwagens. Hoewel het vee het hele jaar graast, moet er tussen september en maart nog steeds voer worden geoogst voor wintervoeding.

“Valtra staat hier bekend als een zeer duurzame en gebruiksvriendelijke tractor die naar wens kan worden aangepast. Zodra een boer voor de eerste keer een Valtra heeft gekocht, zal hij niet snel meer overstappen op een ander merk”, zegt Mark Hamilton-Manns, Product Marketing Manager voor Valtra in Australië en Nieuw-Zeeland.

Valtra op maat gemaakt

De meeste Valtra’s die in Australië en Nieuw-Zeeland worden verkocht, worden vervaardigd in Suolahti, Finland. Het is een lange weg naar Down Under. Vanaf het moment van bestellen duurt het 9 tot 12 maanden voordat de tractor geleverd wordt. 

“De mogelijkheid om elke tractor al af fabriek individueel aan te passen in de Unlimited Studio, is voor veel klanten een doorslaggevende factor. Het kan alleen maar om de kleur van de velgen gaan, terwijl velen bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in bosbouwapparatuur of centrale smering. Dankzij deze maatwerkaanpak is Valtra het meest veelzijdige tractormerk”, zegt Nick Butcher, Branche Manager bij Valtra-dealer Gaffney Machinery. 

Het bedrijf heeft drie vestigingen op het eiland Tasmanië, ten zuiden van Australië. In het gebied dat Nick Butcher in de noordelijke delen van het eiland bestrijkt, zijn meer dan de helft van alle nieuwe tractoren Valtra’s geweest.

Q vult het gat tussen de T en S Serie

Volgens zowel Butcher als Hamilton-Manns vult de nieuwe Q Serie het gat in Valtra’s assortiment tussen de T Serie en de S Serie. Deze vermogensklasse van 250–300 pk is erg populair in Australië. 

“De Q Serie is groot genoeg om er echt zwaar werk mee te kunnen doen op grote landbouwbedrijven. Tegelijkertijd is hij wendbaar en energiezuinig om te worden gebruikt op veehouderijen”, zegt Hamilton-Manns.

Volgens Hamilton-Manns en Butcher omvatten typische taken die met de Q Serie worden uitgevoerd het schijveneggen, voederwinning, spuitwerkzaamheden en het persen van grote balen. Boeren en loonwerkers die afhankelijk zijn van grote tractoren willen ook dat hun machines te allen tijde beschikbaar zijn, en dit wordt ondersteund door de uitstekende betrouwbaarheid van het nieuwe model, het uitgebreide servicenetwerk en AGCO’s gedeelde magazijn voor reserveonderdelen in Australië. 

 

Tekst Tommi Pitenius Foto Tuomas Nevaranta