share

“Valtra luistert goed naar trekkerchauffeurs!”

Cor de Gans van Gako Groenvoorziening kocht binnen een jaar twee nieuwe Valtra’s. Zijn chauffeurs hebben veel inspraak bij de keuze van een trekker. “De jongens moeten het naar hun zin hebben.”

“Ik vind het een topmachine!” Robert van Burk steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. De chauffeur van Gako Groenvoorziening uit Everdingen rijdt sinds mei op een Valtra T235 Direct die‘s zomers wordt ingezet voor maai-zuigwerk en ’s winters voor een houtsnippercombinatie staat. Voor Cor de Gans, mede-eigenaar van Gako Groenvoorziening, was het de tweede Valtra binnen een jaar die hij kocht bij dealer De Bruijn in Groot-Ammers.

“De jongens gaan altijd mee naar de dealer en hebben een flinke stem in de keuze”, vertelt De Gans.

“Zij brengen immers hun werkdagen door op de trekker. Dan vind ik het belangrijk dat zij het naar hun zin hebben.”

Positieve geluiden

Gako Groenvoorziening ontzorgt met twee machinecombinaties overheden in Zuid- en Noord-Holland bij het onderhoud van bermen, taluds en houtopstanden. Vorig jaar arriveerde de eerste Valtra bij het bedrijf, een N155 Direct.

“We reden altijd een ander merk, maar we zijn toen op initiatief van een van de chauffeurs naar een Valtra gaan kijken. Die had positieve geluiden gehoord”, vertelt De Gans.

Toen begin dit jaar de tweede trekker aan vervanging toe was, maakte ook chauffeur Robert van Burk een proefrit en was de aanschaf van de tweede Valtra een feit. Van Burk is vooral enthousiast over het rijcomfort van zijn nieuwe werkpaard: “Die pneumatisch geveerde vooras vangt oneffenheden beter op dan de hydraulische die ik gewend was. Wij rijden best veel kilometers op snelheid tussen klussen en dan is dat belangrijk. Ook het zicht vanuit de cabine is prima; het manoeuvreren met de maaiarm gaat daardoor heel relaxed.”

De joystick voor de bediening van de maaiarm is op de SmartTouch armsteun gemonteerd en Robert heeft zowel voor de maaiarm als de snippercombinatie ook al instellingen geprogrammeerd via het SmartTouch scherm.

Klimaatbeheersing top

Als je zoals Robert elke werkdag op de trekker doorbrengt, is ook het klimaat in de cabine een factor van belang.

“De klimaatbeheersing is top”, weet hij inmiddels.

“Ik kan mijn stoel koelen en verwarmen en de ruitverwarming is ook lekker. Met de standaard koelkast aan boord en een extra subwoofer voor m’n favoriete muziek is het prima uit te houden. Aan al die dingen kun je merken dat Valtra goed naar chauffeurs heeft geluisterd.”

 

Tekst en foto Mechan