share

Megaorder na gedegen voorbereiding

Medio augustus leverde Valtra dealer Vohamij in Heythuysen (L) maar liefst 13 Valtra G135 HiTech tractoren af aan het ministerie van Defensie. Bedrijfsleider Geert Camps vertelt over zijn aanpak van de inschrijving en hoe de Valtra’s ‘defensieklaar’ werden gemaakt.

Vohamij kreeg een compliment van Defensie voor de aflevering van 13 Valtra tractoren die tot in detail klopte.

“Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik meer weet dan een ander”, steekt Geert Camps van wal.

“Gewoon een voorsprong creëren door goed m’n huiswerk te doen. En we hadden natuurlijk ook voordeel van het feit dat Valtra een divisie Luchthaven- en Defensiematerieel heeft.”

Toen Geert Camps lucht kreeg van de aanbesteding door het ministerie van Defensie voor tractoren voor sneeuw- en gladheidsbestrijding op luchthavens, belde hij meteen met importeur Mechan voor een eerste verkenning van de mogelijkheden. Daarna stelde hij meerdere specifieke vragen in de aanbesteding om alle relevante details boven water te krijgen.

“Het is bij dit soort aanbestedingen niet alleen belangrijk dat je aanbieding technisch en financieel voldoet maar ook dat je laat zien dat je interne processen en service goed op orde zijn”, weet Camps.

In eerdere functies in de truckwereld en ook bij Vohamij had hij al ervaring opgedaan met zogenoemde fleetsales.

Valtra verzorgde maatwerkaanpassingen die nodig waren om de 13 Valtra G135 HiTech tractoren ‘defensieklaar’ te maken met de speciale kleur en banden.

NATO-normen

Vohamij won de Europese aanbesteding, al leek het even spannend te worden.

“Na de indiening hoorde ik lange tijd niks meer. Later bleek dat ze gewoon geen vragen meer hadden”, onderstreept Camps het belang van zijn grondige voorbereiding.

Vervolgens kon de Valtra-fabriek in Finland aan de slag met de maatwerk-aanpassingen die nodig waren om de 13 Valtra G135 HiTech tractoren ‘defensieklaar’ te maken met de speciale kleur en banden met sneeuwkettingen vanuit de Unlimited Studio.

“De trekkers moesten ook voldoen aan specifieke NATO-normen”, vertelt de bedrijfsleider.

Bij Vohamij hebben we daarom zaken als een 24 Volt systeem en een speciale trekhaak toegevoegd. Ook is een maatwerk handleiding verplicht en stelt Defensie extra eisen aan het onderhoudscontract.”

Achteraf kreeg Vohamij een compliment van Defensie voor de aflevering die tot in detail klopte.

“Ze gaan ons zelfs als voorbeeld gebruiken”, besluit Camps lachend.

 

Tekst en foto Mechan