share

Werkplaats op wielen voor perfecte service op locatie

Een goed uitgeruste servicewagen kan hulp bieden waar nodig, zelfs midden op de akker. We presenteren u de indrukwekkende op maat gemaakte servicewagen van de Valtra-dealer in het Finse Pirkkala. De servicewagen is volledig naar eigen wensen en behoeften ingericht door de monteurs Marko Siltala en Matti Lyytikäinen. De wagen wordt niet alleen gebruikt voor het onderhoud van tractoren, maar ook voor oogst­machines en andere landbouwwerktuigen.

De servicewagen is het kortste en laagste model van de Volkswagen Crafter en heeft vierwielaandrijving, waardoor hij prima op het veld uit de voeten kan voor service en reparatie van tractoren en oogstmachines op locatie.

Cabinefilters voor tractoren worden onder de voorbank opgeborgen. Het busje heeft ook een selectie oliefilters voor alle Valtra-modellen vanaf 1995.

Een elektrische compressor zorgt voor perslucht voor bijvoorbeeld het oppompen van banden, het reinigen van radiateuren en aandrijving van een pneumatische krik. De 25 meter lange persluchtslang wordt dichtbij de schuifdeur opgerold, zodat deze bij regen niet helemaal geopend hoeft te worden.

Een magnetische werklamp met een lange kabel kan worden aangesloten op een stopcontact in de stijl van de zijdeur.

Er is een generator aan boord voor elektriciteit. Op het erf kan de servicewagen op het lichtnet worden aangesloten. Verder heeft de wagen een omvormer en acculaders voor diverse gereedschappen, zoals accu-slagmoersleutels.

Handgereedschap wordt bewaard in lange laden die in geopende positie buiten de zijdeur steken. Daardoor is het niet nodig om constant in en uit de servicewagen te stappen; de gereedschappen liggen immers binnen handbereik. Alle gereedschappen hebben hun eigen plaats die herkenbaar is aan een uitsparing in het schuim op de bodem van de lade; zo is ook makkelijk zichtbaar of er gereedschap ontbreekt.

Een elektrische pomp levert smeerolie aan de slang en pistool. Elk van de drie oliën heeft zijn eigen pistool gemonteerd met een nauwkeurige meter.

De servicewagen heeft vaste tanks voor 75 liter FS-motorolie, 150 liter XT60 + transmissieolie en 75 liter 80W-90 LS voorasolie. Gebruikte olie wordt opgevangen in vaten van 60 liter. Elke tank heeft een eigen elektrische pomp met slang en een nauwkeurige doorstroommeter.