share

Volle kracht vooruit voor 2021

Valtra doet het goed in België. Het merk had een mooi marktaandeel in 2020, en met de komst van de nieuwe G-reeks kan die positie in 2021 alleen maar verstevigd worden. 2021 is ook een jubileumjaar, Valtra bestaat als merk 70 jaar, en Matermaco Agriculture viert hun 10-jarige importeurschap!

In 1951 rolden de eerste tractoren, toen nog onder de naam Valmet, de nieuwe fabriek in Tourula buiten. 70 jaar later is Valtra een wereldwijd gekend merk. De tractoren zijn intussen aan hun 5de generatie toe en met de compleet nieuwe G-serie is het gamma nu aangevuld, zodat de kleinste boer tot de grootste loonwerker de geschikte trekker kan vinden. Intussen is ook Matermaco Agriculture toe aan een jubileum. Sinds 2011 staat de firma in voor de import van Valtra in België, in die 10 jaar kon het merk mooi groeien.

“Valtra heeft inderdaad een groeiend aandeel in de Belgische tractormarkt,” zegt Marc de Haan, directeur van Valtra in België.

“Met name de T4 serie heeft daar de afgelopen jaren zijn bijdrage aan geleverd. Deze 6-cilinder serie wordt enorm gewaardeerd door de gebruikers en komt steeds vaker in beeld bij andere potentiële kopers. Maar ook de 4 cilinder modellen van Valtra staan hun mannetje. Met de komst van de volledig nieuwe G-serie beschikt Valtra over een volwaardig leveringsprogramma, die de dealerorganisatie in staat stelt om de komende jaren verder te groeien met Valtra. De Valtra doelstelling voor 2021 is een marktaandeel van 5,5 % in België. Het 70-jarig jubileumjaar is voor Valtra veelbelovend van start gegaan. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!”

“De volledig nieuwe G-serie is inderdaad een mooie vervollediging van het gamma,” vult Joris Roukaerts, Product Specialist Valtra bij Matermaco Agriculture, aan.

“De G-serie past mooi tussen de A en N-series en vindt zowel bij de veehouder, als hoofdtrekker, als bij de akkerbouwer of loonwerker als aanvullende trekker zijn plaats. De G-serie tractoren hebben geen CVT, maar zijn allemaal uitgerust met een Powershift transmissie. Deze PS transmissies hebben enkele zeer slimme eigenschappen waardoor ze wel als een CVT rijden. Dit verhoogt de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk!”

In 2020 werd niet alleen de nieuwe G-reeks voorgesteld, Valtra toonde ook de vernieuwde A5 reeks.

“De A5-reeks onderging enkele kleine wijzigingen tegenover de A4,” vertelt Joris.

“De Gl uitvoering van de A5 is een instapmodel, waarmee we ook mensen buiten de landbouwsector kunnen bereiken. De HiTech modellen zijn meer in lijn met de grotere G, N & T series en vinden hun plaats op kleinere vee- of gemengde bedrijven.”

“De introductie van de T4 in 2015 heeft voor een boost gezorgd voor het merk,” vertelt Roland Paquay, Dealer Accountmanager voor Matermaco Agriculture.

“Onze dealers merkten een groeiende interesse voor Valtra, met de vernieuwde A en nieuwe G kunnen ze nu verder surfen op de golf die toen gemaakt is. Om het merk nog beter in de markt te kunnen zetten hebben we het dealernetwerk geoptimaliseerd. We tellen nu 13 hoofddealers en 4 subdealers in België waardoor het hele land gedekt is. Mede door de reorganisatie van onze dealers hebben we ook veel jonge mensen in het netwerk. Valtra heeft in België dus een mooie toekomst!”