share

Servicepakketten zijn handig voor monteurs én gebruikers

Servicepacks zijn al meer dan 20 jaar een specialiteit van Valtra. Tegenwoordig hebben ook concurrerende tractormerken en fabrikanten van bosbouwmachines en zware machines soortgelijke servicepakketten geïntroduceerd.

“Servicepacks maken het werk gemakkelijker en sneller, zowel wat betreft reserveonderdelen als onderhoud. Alle benodigde onderdelen zijn te vinden in het servicepakket, deze hoeven dus niet te worden opgehaald bij een onderdelenlocatie. Dit versnelt het werk en maakt het efficiënter. Servicepacks zorgen er ook voor dat alle benodigde onderdelen worden vervangen en niets wordt vergeten”, zegt Jussi Anttonen, Manager Parts Sales.

Met uitzondering van smeermiddelen bevat elk servicepakket alle onderdelen die nodig zijn voor het onderhoud van het betreffende tractormodel, zoals luchtfilters, oliefilters en pakkingen. Er zijn onderhoudspakketten beschikbaar voor de onderhoudsintervallen van 500 of 1000 uur van oudere tractoren, evenals de onderhoudsintervallen van 600 of 1200 uur van nieuwere modellen. Elke verpakking bevat ook zakken voor het afvoeren van oude en vuile filters.

Het onderdelencentrum van Valtra in Suolahti heeft een groot aantal kantenklare onderhoudspakketten voor verschillende modellen en tractoren van verschillende leeftijden, inclusief pakketten voor grotere en kleinere onderhoudsbeurten.

 

Voordeliger dan losse onderdelen kopen

De inhoud van servicepacks is voordeliger dan wanneer de onderdelen afzonderlijk worden aangeschaft. Servicepacks besparen ook veel werk bij het bundelen van onderdelen, zowel in het centrale magazijn als bij de dealer. De servicepakketten van Valtra worden samengesteld in het onderdelencentrum in Suolahti, Finland.

“Ongeveer 70 procent van de servicepakketten gaat naar geautoriseerde servicedealers en 30 procent rechtstreeks naar eindgebruikers die het onderhoud zelf uitvoeren. Dit laat zien hoe professionele servicemonteurs ze ook het liefst gebruiken.”

Servicepakketten zijn een gemakkelijke manier om tractoren in goede staat te houden en hun inruilwaarde te behouden. Onderhoud is een investering die zichzelf terugbetaalt qua betrouwbaarheid en later bij verkoop van de trekker.