share

“Mechan Groep heeft z’n zaakjes gewoon goed voor elkaar”

Piet Kriesels was eigenlijk niet verbaasd over de eerste plaats van Valtra-importeur Mechan Groep in het dealer tevredenheidsonderzoek van 2020. “De lijntjes zijn kort en ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar. En je wordt er als dealer gewaardeerd. Dat is heel belangrijk.”

“De meeste Valtra dealers zijn eigenzinnige types. Ze laten zich niet zomaar sturen. Maar ze gaan er wel voor!” Piet Kriesels weet waar hij het over heeft. Hij is al 38 jaar dealer van Valtra.

Topnotering

Ook zonder de uitkomsten van het Fedecom dealer tevredenheidsonderzoek weet Piet wel een aantal redenen voor de topnotering van Mechan Groep als Valtra importeur.

“We zijn een kleine dealerclub en Valtra is weer een klein onderdeel van de Mechan Groep. Dus de lijntjes zijn kort en dat communiceert makkelijk. Ik weet uit eigen ervaring dat ook de lijntjes naar de fabriek kort zijn. En zowel Mechan Groep als Valtra zijn transparante organisaties. We worden als dealers ook betrokken bij gesprekken met de fabriek over gewenste verbeteringen aan de trekkers. Dat waarderen we als dealers enorm. En omgekeerd laat Mechan Groep merken dat ze ons als dealers waarderen. Al die dingen zorgen voor een plezierige samenwerking.”

Goede handelswaar

Tevreden dealers begint natuurlijk met goede handelswaar. “Valtra was altijd al een degelijk merk met een oersterke motor maar de merkbeleving bleef achter”, stelt Piet.

“De overname door AGCO en de introductie van de 4-serie zorgden voor een ommekeer. Tegenwoordig heeft Valtra een mooie brede reeks fraaie en moderne tractoren. Het verkoopt makkelijker, ook tweedehands.” Kriesels ziet dat Mechan Groep zelf ook alles uit de kast haalt om dealers te ondersteunen bij hun verkoopinspanningen. “Ze doen concurrentievergelijkingen, ze adverteren goed en hebben een prima trekkerconfigurator.

Mechan Lease en AGCO Finance zijn ook fijne tools; lease is niet meer weg te denken. En als het nodig is, wordt bij de betaling rekening gehouden met de kasstroom van de klant.” Het werkt ook plezierig, vindt Kriesels, dat Mechan Groep geen onwerkbare verkoopdoelstellingen hanteert. “Je krijgt geen strop om je nek”, grijnst hij. “Maar ze denken wel met je mee. En dat is belangrijk want je moet het samen doen!”

Aftersales

Een sterke dealer-klant relatie is ook gebaat bij goede aftersales en volgens Kriesels is Mechan Groep daar goed van doordrongen.

“Problemen worden altijd opgelost en ze doen best veel uit coulance. Het digitale Valtra onderdelenmagazijn is goed toegankelijk en in drukke tijden helpen ze je ook op zondag. Dat is belangrijk want je moet een flink stuk van je inkomen tegenwoordig met de werkplaats verdienen.”