share

Vertrouwd verder met Valtra

Erwin Willemsen ziet de toekomst van zijn landbouwmechanisatiebedrijf met vertrouwen tegemoet. “Ons werk blijft, daar ben ik van overtuigd. En wij hebben met Valtra een sterke troef voor onze grote groep klanten in de boomkweek- en houtoogstbranche.”

Erwin Willemsen nam vorig jaar LMB W. van den Brink over van zijn vader Wout. En die nam 20 jaar geleden het aandeel over van grondlegger Wouterus van den Brink, met wie hij daarvoor een v.o.f. had. Je kunt vader en zoon Willemsen geen doemdenkers noemen want ondanks alle onzekerheden in de landbouw, zijn ze positief over de toekomstperspectieven van het bedrijf.

“Het aantal boeren neemt al 50 jaar af”, relativeert Wout.

“En dan denk je wel eens: dat gaat klandizie kosten, maar dan komt er weer iets anders voor in de plaats”.

Ook Erwin ziet weinig beren op de weg.

“Hier in de Gelderse Vallei en vlak bij de Veluwe zitten we natuurlijk wel in een lastig gebied. Maar ik verwacht dat de soep niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend. Er zal vast wel iets veranderen, maar de meeste landbouwhectares zullen blijven en ons werk dus ook. Daar ben ik van overtuigd.”

Meer dan de helft van de Valtra’s gaat naar bedrijven in de bosbouw. Met de Skyview cabine, de TwinTrac omkeerinrichting heeft Valtra een streepje voor.

Bosbouwgenen

Als het om de klantenkring gaat zit LMB W. van den Brink sowieso in een bijzondere positie.

“We zijn sterk in de boomkweeksector en de houtoogstbranche”, vertelt Erwin.

“Met de bosbouwgenen van Valtra doe we daar goede zaken. Meer dan de helft van de Valtra’s gaat naar zulke bedrijven. Met de Skyview cabine, de TwinTrac omkeerinrichting en alle bosbouwaccessoires heeft Valtra al gauw een streepje voor. En er gaat bijna geen trekker naar zulke klanten zonder een opbouwkraan. Veel van deze trekkers leveren wij trouwens af in samenwerking met mechanisatiebedrijf G. van de Kolk in Kesteren.”

De jonge ondernemer heeft voor de korte termijn geen grote veranderingen gepland.

“We hebben het kantoor en de klantenbalie net opgefrist met een verfbeurt en nieuw meubilair. Op termijn komt er misschien nog wel eens een showroom en een overdekte stalling voor de handelsvoorraad. En voor de rest gaan we vertrouwd verder met Valtra. Want dat loopt goed.”

Van het Valtra modellenaanbod zijn bij zijn klanten vooral de N- en de T-serie populair.

“En we hebben ook hoge verwachtingen van de Q-serie”, besluit Erwin.

“We hebben hem al besteld.” •