share

De balans van de Valtra T175e Direct is uitmuntend

Erik de Haas is goed te spreken over zijn nieuwe Valtra T175e Direct. “De trekker is opvallend zuinig en heeft een uitstekende balans. Hij rijdt comfortabel zonder gedoe met front- of wielgewichten. Ideaal voor wegtransport met de grondkar.”

Amper vijf jaar geleden arriveerde de eerste Valtra bij Loonbedrijf de Haas in Velddriel en sinds begin 2023 rijden ze alleen nog Finse trekkers.

“De Valtra-dealer kwam in 2018 precies op het juiste moment met een aantrekkelijke aanbieding”, lacht Erik de Haas.

De Valtra T214 die hij toen kocht, beviel zo goed dat hij er een jaar later nog een aanschafte. In april 2022 bestelde hij de T175e Direct en voor de overbrugging kwam er een tweedehands T154 die uiteindelijk ook mocht blijven.

“We zijn de laatste jaren flink gegroeid en we hadden geregeld vervanging”, verklaart De Haas het rappe tempo waarin de Valtra’s werden aangeschaft.

Comfort en bediening belangrijk

Loonbedrijf de Haas is een v.o.f. van de broers Erik en Marthijs. Ze zitten vooral in het grondverzet. Daarnaast laden ze wekelijks zo’n 50 vrachtauto’s champost bij champignonkwekers. Naast de vier tractoren beschikt het loonbedrijf over twee champost uithaalmachines en drie kranen. De trekkers maken allemaal minstens 1.000 uur per jaar, veelal op de weg. Bij de keuze van een trekker kijkt De Haas vooral naar comfort en bedieningsgemak.

“De jongens maken er veel uren mee dus die wil je een fijne werkplek bieden met een geveerde vooras en een geveerde cabine. Valtra heeft dat prima voor elkaar. Trekkers die veel kipperwerk doen krijgen elektrische ventielen. En omdat wij meestal niet met vaste chauffeurs werken is een eenvoudige bediening ook belangrijk.”

Het feit dat hij nooit klachten krijgt van zijn personeel is voor De Haas het bewijs dat hij met de Valtra’s de juiste keuze heeft gemaakt.

 

Perfecte balans

Met vijf jaar ervaring heeft De Haas inmiddels een goede indruk gekregen van zijn Valtra’s.

“Ze zijn lekker zuinig. Dat is echt een verschil met andere merken. En de balans van de trekkers bij wegtransport is perfect. Dat komt door de uitge-kiende gewichtsverdeling. Collega’s met andere merken hebben front- of wielgewichten nodig maar de Valtra rijdt lekker zonder dat je veel moet aanpassen.”

Ook de bediening van de SmartTouch armsteun kan De Haas wel bekoren.

“Die heeft lekker weinig niveaus, dus ook geen kans om te verdwalen in de menu’s. Het is gewoon een hele vriendelijke trekker om mee om te gaan. En er staat een prima dealer achter. Die jongens van Schop zijn echt meestermonteurs.” •