share

Valtra voldoet aan alle eisen van CPL

“Je koopt met een Valtra een hele complete trekker. De prijs-kwaliteitverhouding klopt.”

Het “Centre Provincial Liégeois de Productions végétales et maraîchères” is een onderzoekscentrum van de provincie Luik, die opleidingen verzorgt voor land- en tuinbouwers, maar ook zelf onder meer rassenproeven inricht om zo agronomische referenties te verzamelen. Het onderzoekscentrum gebruikt een Valtra N154 Direct bij het aanleggen en onderhoud van deze proeven en bij de oogst van maïs.

Toen het CPL op zoek ging naar een nieuwe tractor waren de eisen simpel: Een krachtige motor, een compacte bouw en gebruiksvriendelijk. Na verschillende tractoren getest te hebben kwam de Valtra als beste naar voren.

“De Valtra N154 combineert een 165 pk sterke motor met een compacte bouw, ideaal voor de aanleg en het onderhoud van de proefvelden,” verduidelijkt Bertrand Tasiaux, technisch verantwoordelijke bij het CPL.

“Omdat we in totaal met 6 verschillende mensen met de trekker werken was gebruiksvriendelijkheid ook belangrijk. De SmartTouch armleuning is overzichtelijk en de instellingen via het scherm zijn intuïtief.”

Omdat de trekker ook ingezet wordt bij gewasbescherming, met een gedragen sproeier of schoffelmachine, was het gewicht ook belangrijk.

“De Valtra wordt dikwijls op smalle banden gezet voor de gewasbescherming, een zware trekker zou al snel voor insporing zorgen. Onze N154 is voor het vermogen dat hij heeft, betrekkelijk licht.”

“Na het testen van de verschillende trekkers kwam Valtra voor ons als beste naar voor. De trekker werd aangekocht bij dealer Hoydonckx in Landen, een firma die in de streek algemeen bekend staat voor hun service!”

Lees verder: N Serie technische specificaties