share

Met Valtra in de wortels en uien

Loonwerken Van Hauwaert en zoon zijn gespecialiseerd in het loonwerk voor de wortelteelt voor de versmarkt en uien. Hiervoor rekent hij op een vloot Valtra tractoren.

“Onze dealer begon in de jaren ’90 met Valtra en na een demonstratie zijn wij er ook mee begonnen”, licht Peter Van Hauwaert die keuze toe.

Het werkterrein van Van Hauwaert strekt zich uit van West-Vlaanderen tot Haspengouw. Daarnaast zijn wortelen en uien intensieve teelten, de trekkers van Van Hauwaert worden dan ook quasi het jaar rond intensief ingezet. De onderhoudsvriendelijkheid van de trekkers is voor de loonwerker zeker een pluspunt.

“Doordat we in zo’n grote regio werken, is het van belang dat we zelf een aantal zaken kunnen doen op gebied van (preventief) onderhoud en dat dat onderhoud vlot en gemakkelijk kan. Bij onze Valtra’s is dat zo!”

Van Hauwaert heeft intussen bijna 30 jaar ervaring met Valtra, en kan dus uit ervaring terug blikken: “Vroeger waren Valtra trekkers vooral robuust, gebouwd voor zwaar werk. Mooi waren ze zeker niet! Maar doorheen de jaren is ook het design er op vooruit gegaan. Nu durf ik gerust zeggen dat de trekkers gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn, robuust gebouwd en ook nog mooi!”

Al vroeg op het jaar worden de Valtra’s van Van Hauwaert ingezet voor het zaaien van wortels.