share

“Geen ander merk biedt zoveel fabrieksopties!”

René Monster uit Cruquius waardeert z’n nieuwe Valtra om z’n degelijkheid én om de ontelbare fabrieksopties die het merk biedt. “Geen ander merk heeft dat zo goed voor elkaar. Het maakt mijn Valtra perfect voor al het giekwerk van mijn loonbedrijf.”

René Monster Agro Service in Cruquius is een 1-mans loonbedrijf dat sterk gespecialiseerd is in grootschalig hovenierswerk en onderhoud aan bedrijfsterreinen, wegen, bermen en openbaar groen. Toen René zijn bedrijf in 1996 opstartte deed hij voornamelijk loonwerk voor akkerbouwers maar dat veranderde snel.

“Door de groei van Schiphol, stadsuitbreiding en de aanleg van recreatieterreinen namen de akkerbouwklussen af”, vertelt René. “Maar er kwam ander werk voor in de plaats, vooral op hoveniersgebied. En daar ben ik steeds verder ingegroeid.”

Gemeenten en waterschappen

Wie nu bij René Monster rondkijkt ziet vooral trekkers met gieken en maaiarmen en heel veel aanbouwmachines. Klepelbakken, maaibakken, cirkelzaagbakken, verkeersbordenwassers, bladblazers en afzuigers, Monster heeft ze allemaal staan. Onkruid bestrijden kan hij met borstels, chemisch of thermisch (met kokend water) en in de winter bestrijdt hij gladheid met een zelfgebouwde pekelspuit. Zijn belangrijkste opdrachtgevers zijn gemeenten en waterschappen.

Blikvanger

De absolute blikvanger in Monster’s trekkerpark (5 stuks) is de Valtra N154e Direct die in mei 2019 arriveerde. De trekker valt niet alleen op door zijn diepglanzende candy-orange metallic lak en zwarte velgen maar ook door het grote aantal speciale accessoires. “Allemaal opties die perfect passen bij mijn werkzaamheden”, vertelt Monster.

“Bij Valtra heb je een enorme keus en je krijgt de opties af fabriek gemonteerd. Geen merk heeft dat zo goed voor elkaar.” Minder zichtbaar maar ook 100% functioneel is de optionele 200 liter 210 bar loadsensing hydrauliekpomp. “Vrijwel al mijn machines werken hydraulisch. Ik gebruik de trekkerhydrauliek voor de bediening van de gieken. Deze pomp levert ook bij weinig toeren ruim voldoende opbrengst. Dat scheelt decibels en brandstof.”

“Valtra wordt gemaakt voor zwaar werk. Het monteren van een zwaar aanbouwframe voor mijn werk­tuigen was geen enkel probleem.”

Degelijke bouw

Dat Monster voor Valtra koos had niet alleen te maken met de grote keuze aan fabrieksopties maar ook met de degelijke bouw. “Je kunt Valtra’s zwaar belasten”, weet Monster. “Vanuit hun bosbouwhistorie zijn ze gemaakt voor zwaar werk. Het monteren van een zwaar aanbouwframe voor mijn werktuigen was geen enkel probleem.” Ook de Direct transmissie is een uitkomst bij Monster’s werk. “Ik moet vaak afwisselend een stukje vooruit, een stukje werken, stukje vooruit, enzovoort. Dan is zo’n variobak een uitkomst.” Een laatste foefje dat Monster veel gebruikt is de hydraulische vergrendeling van de voorasvering. Hij bedient dat vanaf de SmartTouch armsteun. “Daarmee hou je de trekker mooi stabiel tijdens giekwerk.”