share

“De Valtra’s doen het prima voor de kippers!”

De twee Valtra T174 Direct tractoren van A. Molenaar grond-, weg- en waterbouw in Bergambacht maken hun meeste uren niet buiten maar binnen de bebouwde kom. “Ze zijn mooi compact en sturen scherp. De jongens werken er graag mee.”

Binnen anderhalf jaar tijd werd het wagenpark van A. Molenaar grond-, weg- en waterbouw uitgebreid met twee in bedrijfskleur zilvergrijs gespoten Valtra T174 Direct tractoren. Het familiebedrijf in Bergambacht heeft een imposant wagenpark met behalve 6 tractoren (4 van een ander merk) ook 21 kranen in allerlei maten, 5 grondkippers en 5 vrachtauto’s. Belangrijke opdrachtgevers zijn bouwbedrijven, projectontwikkelaars en gemeenten. En de zaken gaan goed. Sinds de crisis is het vaste personeelsbestand bijna verviervoudigd naar zo’n 30 man. Daarnaast biedt het bedrijf werk aan ca. 20 inleenkrachten.

“We staan er om bekend dat we in oplossingen denken. Het werk komt makkelijk naar ons toe”, glundert vader Andre.

Hij runt het bedrijf samen met zijn zoons Peter, Arno en Rene die ook elk aandelen hebben in het bedrijf.

In 1941 begonnen als agrarisch loonbedrijf werd begin jaren ’90 de koers definitief verlegd naar de grond-, weg- en waterbouw.

Comfort belangrijk

Via Valtra Connect houden ze onze trekkers op afstand in de gaten. Dat werkt prettig.

De overstap naar een ander trekkermerk ging niet over één nacht ijs.

“Wij zijn best wel merktrouw, dus daar denk je goed over na”, vertelt Peter.

“Wij hebben ons eerst geïnformeerd bij een regionale loonwerker. Die was heel enthousiast over zijn T174 Direct. En hij noemde spontaan de service van dealer Van den Broek in Moordrecht. Voor ons is dat belangrijke informatie. Inmiddels hebben zij een van onze eigen monteurs wegwijs gemaakt met het reguliere onderhoud. En via Valtra Connect houden ze onze trekkers op afstand in de gaten. Dat werkt prettig.”

Technische wensen

Uiteraard waren er ook technische wensen. Andre: “We werken veel binnen de bebouwde kom en dat stelt eisen aan de trekker. De Valtra’s zijn mooi compact voor hun vermogen en ze sturen scherp. De geveerde vooras helpt trillingen te dempen. Dat is fijn voor de omwonenden; het speelt zelfs mee bij aanbestedingen. Maar zo’n vooras is natuurlijk ook belangrijk voor de chauffeur. De jongens maken lange dagen op de trekker, ze verdienen een comfortabele werkplek.”

Beide T174’s van A. Molenaar beschikken over airco en een luchtgeveerde cabine en de nieuwste heeft ook een SmartTouch armsteun.

“Dat rijdt toch weer net een beetje beter”, glundert Peter.

Dik tevreden

Na anderhalf jaar ervaring hebben de Molenaars allesbehalve spijt van de overstap: “De Valtra’s doen het met hun taaie motoren prima voor de kippers”, aldus Molenaar senior.

“De jongens werken er graag mee.” En zoon Peter vult aan: “Het is ook gewoon een mooie trekker. Het oog wil immers ook wat.”