share

Vision-based Intelligent Electronic Warnings: Machine vision houdt weggebruikers elektronisch in de gaten

Herken je het? Je rijdt met de tractor een doorgaande weg op, maar op een kruising belemmert een hek, begroeiing of andere obstakels het zicht. Misschien hangt er een maaier of sneeuwploeg in de fronthef die al halverwege over de weg hangt voordat je goed vanuit de cabine naar de zijkant kunt kijken.

Unlimited VIEW is een nieuwe optie die dit probleem voorkomt met behulp van camera’s en machine vision. De hoge resolutie camera’s van het systeem kunnen bijvoorbeeld aan beide zijden van het frontwerktuig en achter de aanhanger als achteruitrijcamera worden bevestigd. Als een ander voertuig, een voetganger of fietser binnen bereik van de camera komt, herkent machine vision dit en waarschuwt de bestuurder van de tractor met zowel een akoestisch alarm als een visueel symbool op het scherm. Het geluidsalarm kan ook worden uitgeschakeld.

Unlimited VIEW is als optie verkrijgbaar bij Valtra’s Unlimited Studio op Valtra-tractoren uit de N-, T- en Q-serie met ISOBUS. Het pakket bevat drie camera’s en een afzonderlijk scherm. Deze zijn verbonden door kabels die zowel voeding leveren als een beeld met hoge resolutie dat kan worden geïnterpreteerd door de machinevisie. Unlimited VIEW verhoogt dus jouw veiligheid een die van andere weggebruikers.