share

Eenvoudig rijpaden genereren

Geo-Bird is een nieuwe app die kunstmatige intelligentie gebruikt om de meest efficiënte rijpaden op het land te genereren. Gebruikers die zich aanmelden kunnen hun percelen en paden in het systeem opslaan, maar het is ook mogelijk om de app te gebruiken zonder te registreren. De door Geo-Bird gegenereerde geoptimaliseerde paden kunnen worden gebruikt op alle tractoren en machines met een terminal die standaard bestandsformaten gebruikt.

“Met Geo-Bird tekenen boeren de grenzen van een perceel in of importeren het vanuit hun teeltplanning. Ze kunnen ook rechtstreeks vanuit de tractor worden geïmporteerd. Dat geeft het meest nauwkeurige eindresultaat. De kunstmatige intelligentie van Geo-Bird berekent vervolgens de drie meest efficiënte opties voor rijpaden. De geoptimaliseerde rijpaden kunnen worden vergeleken op basis van verschillende criteria, zoals het aantal keren op de kopakker, afgelegde afstand, gecreëerde overlap op de kopakker, verdichting van het veld en totale tijd. De boer kan dan degene kiezen die hij verkiest of zijn eigen AB-lijn maken. Zodra de beste route is gevonden, kan deze op een USB-stick naar de tractor worden overgebracht, en in de toekomst ook draadloos”, zegt Johan Grotell, Product Specialist bij Valtra.

Gebruikers zijn verrast door de efficiënte paden die de Geo-Bird berekent. Die zijn veel effectiever dan de paden die ze traditioneel gebruikten. Gebruikers kunnen hun werk van tevoren plannen met behulp van satellietbeelden. Geo-Bird faciliteert ook Controlled Traffic Farming door elk jaar dezelfde rijlijnen te gebruiken om schade aan de bodem te voorkomen. •

Geo-Bird is gratis te gebruiken op www.geo-bird.com

De kunstmatige intelligentie van gratis Geo-Bird plant de meest efficiënte rijpaden. De resultaten kunnen ook worden gebruikt in andere machines dan Valtra-tractoren.