share

Jouni helpt op de boerderij thuis tijdens zijn vrije tijd

Jouni Kautto komt van een graan- en bosboerderij in het dorp Mämme in Äänekoski, op slechts enkele tientallen kilometers van de Valtra-fabriek. Hij studeert International Business aan de Vaasa University of Applied Sciences en loopt momenteel stage bij Valtra.

"Ik studeer International Business aan de Vaasa University of Applied Sciences en werk 's avonds aan mijn thesis. Mijn huidige contract is voor een jaar, maar ik zou hier permanent kunnen blijven als ik na mijn afstuderen een geschikte baan vind." - Jouni Kautto

Jouni Kautto kwam bij Valtra via een vakantiebaan. De baas van zijn vorige baan kende mensen bij Valtra en hij raadde hem aan bij Valtra te solliciteren. Jouni solliciteerde officieel voor zijn zomerbaan en de baan kwam vrij. Nu werkt hij bijna een jaar bij Valtra.

"Ik studeer International Business aan de Vaasa University of Applied Sciences en werk 's avonds aan mijn scriptie. Aanvankelijk werkte ik in het garantieteam bij onderhoud en vanaf november bij inkoop. Mijn huidige contract is voor een jaar, maar ik zou hier permanent kunnen blijven als ik na mijn afstuderen een geschikte functie vind", zegt Jouni Kautto.

Werken in inkoop

Jouni werkt momenteel aan de inkoop van reserveonderdelen.

"We bestellen reserveonderdelen bij leveranciers. Ik help de inkoopspecialist door bestellingen te bevestigen, verzendlijsten te maken en zo nodig navraag te doen over bestellingen," zegt Jouni.

Landbouw en bosbouw in zijn vrije tijd

Jouni Kautto woont alleen in het centrum van Äänekoski, maar komt vaak naar zijn ouderlijk huis om te helpen op de boerderij.

"Ik doe zoveel mogelijk mee aan veld- en bosbouwwerkzaamheden. Ik ben graag buiten. Ik rijd tientallen uren per jaar op de tractor, maar geen honderden. We hebben een T-serie uit 2008 voor veldwerk en ploegen in de winter, en een 6400 uit 1990 voor bosbouw. Vandaag wordt de boerderij gerund door een oudere broer na een generatiewisseling."

Jouni heeft verschillende vrienden die bij Valtra werken, maar niet precies in hetzelfde team. In Jouni's naaste omgeving is Valtra een zeer gewaardeerde werkplek.

"Het is alles wat ik me ervan had voorgesteld. Het werk, de collega's en de werksfeer zijn goed. Het eten is erg goed en de uren zijn flexibel. Soms kun je eerder klaar zijn of later komen als je een langere dag werkt. Dit voelt al als mijn eigen branche."

Jouni heeft ook overwogen om verder te studeren op masterniveau. Dit zou hij ook kunnen doen terwijl hij werkt, want tot nu toe was het gemakkelijk om studie en werk te combineren.

Terug naar Valtra-carrières

Valtra Careers