share

Virpi zegt dat het beste aan Valtra de mensen zijn met wie ze werkt

Virpi Vuorenmaa werkt als teamleider in het Aftersales onderdelencentrum. Ze werkt sinds 2007 bij Valtra en is opgeklommen tot teamleider van haar eigen ploeg. Virpi zegt dat het beste aan Valtra de mensen zijn met wie ze werkt.

"Ik vind het fijn dat de werknemer vertrouwen krijgt en uitdagend en zinvol werk kan doen. Als je je eigen ding doet, krijg je vrijheid. De mensen met wie je werkt zijn aardig en de dagen gaan in een flits voorbij." - Virpii Vuorenmaa

Virpi's hele gezin bestaat uit lokale inwoners, want haar man werkt bij AGCO Reman, een bedrijf dat onderdelen reviseert en ook eigendom is van AGCO. Haar zoon heeft daar ook zomerwerk gedaan en haar dochter, die studeert, heeft haar moeder zelfs geholpen tijdens de zomer. Virpi's dochter is ook van plan om haar eindscriptie voor Valtra te schrijven.

Virpi zegt dat de mensen met wie ze werkt en de verscheidenheid aan werk de beste dingen zijn bij Valtra.

Valtra's Aftersales onderdelencentrum werkt in twee ploegen. s Ochtends slaan ze de binnenkomende onderdelen op en verzamelen ze vrachtwagen- en expresbestellingen, en 's middags verzenden ze reserveonderdelen over de hele wereld en verzamelen ze bestellingen voor de uitgaande leveringen van de volgende dag. Er zijn ongeveer 45 000 verschillende soorten onderdelen op voorraad. Er zijn 13 mensen in dienst om de twee weken 's ochtends en om de twee weken 's avonds. Binnen de dienst variëren de taken van het ontvangen van goederen tot bijvoorbeeld picken en verpakken.

Virpi Vuorenmaa is de teamleider van de tweede ploeg.

"Als teamleider ben ik er altijd waar hulp het hardst nodig is. Ik zorg voor de training van nieuwe medewerkers en voor problemen die zich voordoen, dus als er bijvoorbeeld een vorkheftruck kapot gaat, informeer ik de reparateurs. Ik doe ook inventarisaties, balanscontroles en reparaties en houd contact met het magazijn van Säynätsalo. Ik ontvang 70-80 e-mails per dag," vertelt Virpi.

Virpi is de voorman, maar niet de eigenlijke supervisor, omdat over arbeidszaken wordt beslist door Virpi's supervisor.

"Ik kwam in 2007 bij Valtra na een cursus metaalbewerking, toen mijn vorige baan in Saarijärvi was afgelopen. Aanvankelijk werkte ik in de transmissiefabriek. Mijn man en ik kwamen hier tegelijkertijd en werkten in verschillende ploegen, zodat er niet veel op de kinderen gelet hoefde te worden. Eerst hadden we allebei een tijdelijke baan, maar we vonden al snel een vaste baan."


Flexibility in working hours at Valtra helps with studying and childcare

Virpi herinnert zich dat Valtra flexibel was wat betreft het afronden van haar studies en de zorg voor kinderen. Mijn diensten konden altijd geregeld worden zodat studeren en de zorg voor kinderen zo goed mogelijk geregeld konden worden.

"Al het werk was heel zelfstandig. Ik vind het fijn dat de werknemer vertrouwen krijgt en uitdagend en zinvol werk kan doen. Als je je eigen ding doet, krijg je vrijheid. De mensen met wie je werkt zijn aardig en de dagen gaan in een flits voorbij."

Virpi vindt Valtra een veilige werkgever met goede toekomstperspectieven. Tijdens de moeilijke tijden van de afgelopen jaren heeft ze ook de ontslagonderhandelingen en een paar ontslagen die daarop volgden meegemaakt, maar niets ergers.

Carpoolen naar het werk en naar huis is gebruikelijk bij Valtra

Virpi woont in Saarijärvi en werkt in Suolahti. Het woon-werkverkeer duurt een half uur en wordt overbrugd door te carpoolen met een collega die dezelfde dienst draait.

"Mijn zoon werkte in de Reman-werkplaats voordat hij naar de Finse defensiemacht ging en komt misschien terug als hij klaar is met zijn legertijd. Mijn dochter studeert bedrijfskunde in Lahti en werkt sinds haar 15e in het magazijn van Aftersales Parts. Afgelopen zomer was ze mijn assistente. Ze deed ook wat cursussen voor een personeelsonderzoek hier in de afdeling Aftersales Parts."

Virpi is dankbaar voor de voordelen van het werken in een groot bedrijf, zoals kortingen bij de sportschool en het zwembad, maar ze zijn niet cruciaal voor haar werktevredenheid. Het personeelsrestaurant Kapusta wordt ook geprezen omdat het 's ochtends versgebakken gebak en broodjes levert aan de koffiekamer van het reservecentrum. Tussen de middag kun je in het restaurant terecht voor een betaalbare en gevarieerde maaltijd. Het personeelsrestaurant is zelfvoorzienend en Valtra betaalt de vaste kosten, waardoor uit eten gaan echt een koopje is.

Terug naar Valtra-carrières

Valtra Careers