share

Een internationaal perspectief verrijkt Mirva's werkervaring

Spare Parts Marketing Manager Mirva Korhonen houdt van afwisselende werkdagen en werken in een internationale organisatie. Ongeveer 95 procent van haar communicatie vindt buiten Finland plaats. Werken met collega's uit verschillende landen vereist een open geest, flexibiliteit en begrip voor verschillende culturen. Het is erg interessant en leerzaam.

"Mijn familie en ik hebben gesproken over de mogelijkheid om ooit in het buitenland te gaan werken. AGCO heeft vestigingen in tientallen landen en mijn huidige werk kan overal in Europa worden gedaan" - Mirva Korhonen

Mirva Korhonen werkt sinds november 2018 bij Valtra. Daarvoor heeft ze gewerkt in service- en marketingfuncties in verschillende industrieën en in verschillende delen van Finland. Toen er een functie bij Valtra vrijkwam, aarzelde Mirva niet.

"Er zijn niet veel internationale bedrijven van deze omvang in Centraal-Finland. Ik had bijvoorbeeld kunnen solliciteren in de papiermachinesector, maar deze sector is vertrouwder en interessanter," zegt Mirva.

De vader van Mirva Korhonen heeft op een boerderij gewerkt en haar oom boert nog steeds. Als klein meisje deed ze een dutje op de passagiersstoel van een Valmet-cabine. Dus tractoren zijn vertrouwd voor haar.

"Ik waardeer deze industrie. Landbouw is echt belangrijk, want zonder landbouw zouden weinigen van ons eten op tafel hebben. Het is geweldig als we het werk makkelijker en efficiënter kunnen maken en het dagelijks leven op boerderijen veiliger."


Mirva kwam bij Valtra te werken als productmanager voor reserveonderdelen, waarbij een deel van haar tijd aan marketing werd besteed. Een paar jaar later verhuisde ze volledig naar aftersales en onderdelenmarketing.

"Ik werk aan marketingprojecten voor alle AGCO-trekkermerken, inclusief Valtra, Massey Ferguson en Fendt in Europa en het Midden-Oosten. Onze supervisor zit in het VK en onze teamgenoten zitten in het VK en Duitsland. Ik heb te maken met ongeveer 15 verschillende nationaliteiten op wekelijkse basis en zelfs meer op maandelijkse basis. Dat maakt de dagen interessant en afwisselend."

In de praktijk is het werk vooral projectmanagement.

"Ik zorg ervoor dat er rekening wordt gehouden met verschillende perspectieven, dat er vooruitgang wordt geboekt en dat iedereen weet waar hij aan toe is. Er zijn veel vergaderingen, de helft van mijn werktijd of meer. Er zijn vergaderingen met de interne verkoop-, marketing- en andere teams van AGCO, maar ook met externe belanghebbenden, zoals filmproductiebedrijven."

Vertegenwoordiging van het personeel in de raad van bestuur

Mirva Korhonen is al een paar jaar een senior personeelsvertegenwoordiger in het managementteam van Valtra.

Een paar jaar geleden gingen ze op zoek naar personeelsvertegenwoordigers, ik was geïnteresseerd en werd gekozen. De termijn duurt altijd twee jaar en ik ben herkozen door mijn collega's. Eens per maand zijn er managementgroepdagen. Dit is een kans om het perspectief van het personeel naar het management van het bedrijf te brengen. En het is ook een gezichtspunt voor het bedrijf. Je krijgt inzicht in de achtergrond en waarom het bedrijf dingen doet zoals het doet.

Volgens Mirva is er genoeg reizen voor het werk, misschien vijf keer per jaar voor een paar dagen per keer. Reizen geeft haar de kans om collega's van verschillende AGCO-organisaties en natuurlijk teamgenoten te ontmoeten.

"Ik werk veel vanuit huis, maar het is ook leuk om af en toe naar kantoor te gaan om lokale collega's te zien. Op bepaalde dagen hebben mijn team en ik samen een koffiepauze, waar we op afstand met elkaar in contact kunnen komen, een kop koffie kunnen drinken en over niet-werkgerelateerde dingen kunnen praten."

Flexibele werktijden en gezinsleven

Mirva heeft thuis twee actieve tieners en waardeert flexibele werktijden.

"Flexibiliteit is heel belangrijk voor mij. Het is verbeterd sinds de tijd van Corona, omdat telewerken steeds gebruikelijker is geworden. Ik kan gebruikmaken van flexibiliteit zoals mijn werk en gezinsleven dat willen. Ik kan bijvoorbeeld overdag op kantoor in Suolahti werken, met de kinderen naar hobby's gaan en 's avonds vanuit huis vergaderen met Noord-Amerikaanse collega's."

Al met al geniet Mirva van haar tijd bij AGCO en heeft ze nog niet overwogen om weg te gaan.

Ik heb een heel leuk team, interessante taken en genoeg verantwoordelijkheid en mogelijkheden om me te ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat het op dit moment een goede plek is om te zijn.

Back to Valtra Careers

Valtra Careers