share

Werken op afstand brengt flexibiliteit in Tanja's leven

Tanja Patrikainen, die reserveonderdelen ontwerpt voor nieuwe producten, woont in Jyväskylä, ongeveer 50 kilometer van Suolahti. Werken op afstand maakt haar dagelijks leven gemakkelijker. Het is bijvoorbeeld praktisch vanwege het tijdsverschil, zodat je niet op kantoor hoeft rond te hangen als je 's avonds een vergadering hebt met collega's of partners in Amerika of Azië.

"Hier bij Valtra kun je solliciteren naar nieuwe functies binnen het bedrijf of op andere afdelingen of zelfs in het buitenland. Als je in vijf of tien jaar één baan hebt geleerd, kun je verder gaan en weer iets nieuws leren." - Tanja Patrikainen

Tanja Patrikainen is in april 2003 bij Valtra komen werken en heeft verschillende functies bekleed in de aftersales. In haar huidige functie plant ze bijvoorbeeld de voorraadreserveonderdelen voor toekomstige tractormodellen in het productontwikkelingsproces. Wanneer een nieuwe tractor wordt geïntroduceerd, moeten de juiste reserveonderdelen onmiddellijk beschikbaar zijn, waar ter wereld dat tractormodel ook wordt gebruikt.

"Vroeger werkte ik als trainingsplanner voor de technische dienst. Ik was verantwoordelijk voor trainingsregelingen, enzovoort. Daarnaast was ik bijvoorbeeld de belangrijkste operator van het hedendaagse garantiesysteem," herinnert Tanja zich.

Bijna tien jaar later werd Tanja teamleider bij de klantenservice voor reserveonderdelen en beheerde ze de verkoop van reserveonderdelen aan landen als Griekenland, Portugal, Taiwan, China en de Verenigde Staten. Van daaruit stapte ze minder dan tien jaar later over naar leveranciersgaranties, d.w.z. het afhandelen van garantiegevallen van fabrikanten van reserveonderdelen.

Internationalisering in een groot bedrijf 

"Ik wilde oorspronkelijk voor een groter, internationaal bedrijf werken en dat heb ik gekregen. Hier in Valtra kun je solliciteren naar nieuwe functies binnen het bedrijf of op andere afdelingen of zelfs in het buitenland. Als je in vijf of tien jaar één baan hebt geleerd, kun je verder gaan en weer iets nieuws leren."

"Het werk is interessant en uitdagend geweest. Hoewel ik altijd in de aftersales en onderdelen ben gebleven, zijn de taken heel anders geweest. Vroeger had ik te maken met klanten en dealers, nu werk ik met productontwikkeling. Eerdere ervaring is ontzettend belangrijk om te begrijpen wat een servicedealer nodig heeft om een boer te ondersteunen met een nieuw trekkermodel."

In een grote organisatie werken heeft ook voordelen. Een goed en betaalbaar personeelsrestaurant biedt elke dag fatsoenlijk eten tegen kostprijs. Ook de bedrijfsgezondheids- en ziekenfondsen bieden diensten die verder gaan dan het wettelijke minimum.

Werken op afstand maakt het leven flexibel

Tanja woont in Jyväskylä, ongeveer 50 kilometer van Suolahti. Dat is echter geen probleem.

"Werken op afstand maakt het leven veel flexibeler. Als je bijvoorbeeld een vergadering hebt met collega's of partners in de VS of Azië, hoef je niet naar kantoor, maar kun je dat 's ochtends of 's avonds vanuit huis doen. Over het algemeen kan ik veel van mijn werk thuis doen. In feite heb ik geen teamgenoten in Suolahti, die zitten over de hele wereld, maar ik waardeer de dagen dat ik lokaal werk nog steeds, wanneer ik mijn collega's persoonlijk kan ontmoeten."

Toen de kinderen klein waren, werkte Tanja vier dagen per week.

"Nu zijn de kinderen ouder, maar de snelweg Jyväskylä-Kirri en het knooppunt Hirvaskangas hebben de reis ook sneller gemaakt. De afstand van net geen 50 kilometer kan snel worden afgelegd als dat nodig is. Met je eigen auto rijden is niet zo duur als je belastingvoordeel krijgt. Carpoolen kan natuurlijk ook."

 

Terug naar Valtra-carrières

Valtra Careers