share

Heidi veranderde van verpleegster in materiaalverwerker

Heidi Hämäläinen stapte tweeënhalf jaar geleden over van verpleegster naar het logistiek centrum van Valtra's fabriek in Suolahti als materiaalverwerker. Op dit moment werkt ze als vervangster, dat wil zeggen dat ze allerlei verschillende taken uitvoert als mensen afwezig zijn door bijvoorbeeld ziekteverlof.

"Ik houd van mijn werk. Situaties veranderen voortdurend en ik pas me goed aan dit soort omgevingen aan." - Heidi Hämäläinen

"Ik ontvang onderdelen van de tractorfabriek, leg ze in het logistiek centrum en vervoer kleine onderdelen van het logistiek centrum naar de werkstations van de assemblagefabriek. Ik bestuur ook een externe vorkheftruck om de ladingen uit de vrachtwagens te halen en een hoge ḱertainer vorkheftruck om onderdelen van en naar hoge rekken te brengen," legt Heidi uit.

Er zijn ongeveer 25 collega's, dus er is altijd wel een baan voor een vervanger. Een supervisor moet alle taken op de afdeling beheersen zodat hij of zij iedereen kan ondersteunen. Als er niemand is om voor in te vallen, werkt hij of zij in de inpakruimte voor kleine goederen of in de ontvangstruimte.

"Ik werk afwisselend van 6-14.30 uur en van 7-15.30 uur, omdat ik gescheiden ben en de kinderen om de beurt heb. De crèche gaat pas om 18.30 uur open, dus in de weken dat ik de kinderen heb, ga ik pas om 19.00 uur. Ik ben mijn supervisor dankbaar dat hij me de kans geeft om dit patroon te volgen. In andere functies zou dit niet eens mogelijk zijn."

Er zijn verschillende werktijden in de Valtra-fabriek. Veel taken worden uitgevoerd in een standaard dagdienst, vijf dagen per week. Aan de andere kant zijn er bijvoorbeeld in de transmissiefabriek ook nachtdiensten.

Heidi heeft een snelle wervingsprocedure doorlopen

Heidi's komst naar Valtra was deels toeval. Ze had eerder gesolliciteerd naar een baan als vorkheftruckchauffeur in de fabriek, maar dat is toen niet gelukt. Ze gaf echter toestemming om haar contactgegevens te gebruiken als er andere functies vrijkomen.

"Ik was ongeveer 10 jaar wijkverpleegkundige geweest en ik had het gevoel dat ik alles al had gegeven wat ik had op dat gebied. Ik stond op het punt mijn functie over twee weken neer te leggen toen mijn huidige supervisor bij Valtra me belde. Het sollicitatiegesprek vond in principe telefonisch plaats en ik begon twee weken later te werken, zodra mijn contract voor bepaalde tijd in de thuiszorg afliep."

De baan van materiaalverwerker is Heidi Hämäläinen's eerste baan in de fabriek. "Ik vind mijn baan leuk. Situaties veranderen voortdurend en ik pas me goed aan dit soort omgevingen aan. Ik heb het nog nooit vervelend gevonden om naar mijn werk te gaan. Zelfs als kind thuis heb ik geleerd dat werk gewaardeerd wordt en dat geld meer waard is dan goud. Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en mijn moeder heeft verschillende banen gehad."

 

De voordelen van werken in een grote organisatie als Valtra zijn goed

Heidi Hämäläinen is blij met de arbeidsvoorwaarden van Valtra en maakt er ijverig gebruik van. "De korting bij het zwembad is bijvoorbeeld een heel leuk extraatje. Het ziekenfonds is ook goed geweest om een deel van mijn dure psoriasismedicatie te betalen. Het is ook gemakkelijk om er zaken te doen omdat het net een lokaal filiaal van Kela is. Je kunt er ook terecht voor goede afspraken op het gebied van gezondheid op het werk en de digitale kliniek is geweldig. Ik ga ook bijna elke dag graag naar de kantine. Het is erg goedkoop en ze serveren goed basisvoedsel."

Heidi is adjunct-werkpleksteward voor de materiaalafdeling. Ze zegt dat haar collega's aardig zijn. "Er zijn veel verschillende soorten mensen in onze vriendenkring. Sommige mensen zouden nooit in een fabriek willen werken en dat is ook goed. Ik heb zoveel oud-collega's gehad die me vroegen wat ik leuk vond en of zij ook een baan in een fabriek zouden zien zitten. Er waren veel vrienden die geïnteresseerd waren en één kwam hier een tijdje werken."

Een gunstige locatie voor een gezin

Heidi kan niet met zekerheid zeggen dat ze deze baan tot haar pensioen zal houden, maar ziet geen noodzaak voor verandering in zicht. "Een paar jaar geleden heb ik een mooi herenhuis gekocht, dat vijf minuten lopen is naar mijn werk en vijf minuten lopen naar school voor mijn kinderen. Dit soort dingen beïnvloeden ook mijn keuze voor een baan en mijn toekomstplannen."

Back to Valtra Careers

Valtra Careers