share

Werken in het Engels met geweldige collega's trok Ashley aan bij Valtra

Ashley Penn is een Communications Specialist die werkt in het Communications en Digital Marketing Team bij Valtra. Hij komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en waardeert het dat hij in het Engels kan werken.  Voor Ashley zorgen Valtra's oprechte toewijding aan duurzaamheid en het grote aantal vriendelijke en behulpzame teamgenoten voor een plezierige werkomgeving.

"Mijn Finse taalvaardigheden zijn niet op professioneel niveau, dus ik ben erg dankbaar dat Valtra zo internationaal georiënteerd is en dat ik al mijn werk in het Engels kan doen. Mijn collega's steunen me echt goed en iedereen spreekt hier vloeiend Engels." - Ashley Penn

Ashley Penn is oorspronkelijk opgeleid in tuinbouw en vervolgens in landschapsarchitectuur in het Verenigd Koninkrijk. Toen hij met zijn Finse vrouw naar Finland verhuisde, nam zijn carrière een onverwachte wending.

"Het grootste deel van mijn werk in het Verenigd Koninkrijk als landschapsarchitect bestond uit het schrijven van rapporten. Dat was niet gemakkelijk toen ik naar Finland verhuisde. De dingen zijn hier heel anders. Ik begon rond te kijken voor ander werk." zegt Ashley.

Ashley had eerdere ervaring in het schrijven en publiceren voor online uitgevers en had jarenlang de social media van zijn vorige werkgever beheerd.

Valtra identificeert potentieel en investeert in mensen

Ashley is dankbaar dat Valtra potentieel in hem zag en hem aannam vanwege zijn vaardigheden en persoonlijkheid, ook al waren zijn professionele kwalificaties in een ander specialisme.

"Toen ik de vacature van Communications Specialist bij Valtra zag, voelde ik dat die perfect bij me paste. Ik heb enige ervaring met tractoren van vele jaren geleden toen ik tuinbouw studeerde, maar niets recenter. Ik was bang dat ik mijn carrière niet zo drastisch zou kunnen veranderen zonder omscholing. Mijn manager bij Valtra zag echter mijn potentieel en nam me aan."

Engels als werktaal bij Valtra

Ashley geeft toe dat zijn Finse vaardigheden niet van een professioneel niveau zijn en in het verleden is dit een belemmering gebleken om bij andere bedrijven te gaan werken.

"Ik spreek een beetje Fins, maar niet op professioneel niveau. Gelukkig spreekt iedereen die ik bij Valtra heb ontmoet heel goed Engels. De vergaderingen van ons team worden meestal in het Engels gehouden. Mijn gebrek aan Fins is nooit een grote belemmering geweest voor mijn carrière bij Valtra."


Ashley's eigen team is multicultureel, met zo'n vijf verschillende landen in het team. Hij werkt graag met mensen van verschillende achtergronden en gelooft dat de diversiteit van zijn team een rol speelt in het succes ervan.

Werken op afstand en pendelen naar Centraal-Finland

Ashley woont in Tampere met zijn vrouw en twee kinderen, maar reist naar de fabriek in Suolahti wanneer hij nodig is.

"Valtra biedt de flexibiliteit om thuis te werken. Maar ik werk ook graag in de fabriek. Omdat mijn huis in een andere regio ligt, kan ik belastingvoordeel krijgen voor het huren van een appartement in de buurt van de fabriek. Vergeleken met Tampere is wonen in Midden-Finland heel betaalbaar. Met het belastingvoordeel is dit zowel goedkoper als handiger dan het gebruik van hotels."

Duurzaamheid zorgt voor zinvol werk bij Valtra

Ashley heeft een achtergrond in de tuinbouw en op het land en duurzaamheid is dan ook een topprioriteit voor hem. Het is iets waar Valtra volgens hem ook in gelooft.

"Ik vind het erg prettig om voor een bedrijf te werken dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is niet alleen een modewoord bij Valtra. Het is gaaf om in een fabriek te werken die volledig draait op hernieuwbare energie."

Valtra, een eerlijke werkgever

Ashley vindt Valtra een eerlijke werkgever. Hij waardeert het kleine, maar groeiende aantal internationale werknemers bij Valtra en dat iedereen hem het gevoel heeft gegeven dat hij welkom is. 

"Voor mij is een goede sfeer op het werk het belangrijkste. Ik vind het fijn om deel uit te maken van een gezellig team en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik welkom was." 

 

Terug naar Valtra-carrières

Valtra Careers