share

Valtra introduceert nieuwe F-serie voor de fruitteelt

Vier modellen: 75–105 pk

11/10/2019

Valtra onthult de nieuwe wijn- en boomgaardtrekkers op de Agritechnica. De F-serie bestaat uit vier modellen met een vermogen van 75 t/m 105 pk.

Het basismodel is ca. 1,5 meter breed en het smalle model maar 1,3 meter. Tot de standaard uitrusting behoort o.a. cabine met verwarming en airco en het bredere model is ook verkrijgbaar met open cabine en rolbeugel (ROPS). De hoogte van het model met open cabine zonder gebruik van de rolbeugel is maar 1,4 meter, waardoor hij zeer geschikt is voor agrarisch werk onder een bladerdak of pergolaconstructie.

Kleine afmetingen

De F-serie trekkers hebben kleine afmetingen, maar een zeer eenvoudig te bedienen hydrauliek en aftakasvermogen voor uiteenlopende werktuigen. Naast intensieve cultivering van speciaalgewassen met een hoge waarde is de F-serie ook geschikt voor groenverzorging en andere taken.

Veelzijdige hydrauliek

De F-serie is uitgerust met een 24-versnellingsbak die verkrijgbaar is met een mechanische of hydraulische omkeerschakeling en powershift. De veelzijdige hydrauliek produceert een oliestroom van 68 of bijna 100 l/min, afhankelijk van het model. De aftakas heeft twee toerental instellingen: 540+540E of 540+1000 en een rijsnelheidafhankelijke optie. De 4-cilinder 3,4 liter common-rail motor voldoet aan de Stage III B emissievoorschriften voor smalspoortrekkers.

Beschikbaarheid

De F-serie zal in november worden onthuld op de Agritechnica beurs in Hannover en is vanaf begin 2020 gefaseerd leverbaar in Europese landen.  

Neem contact met ons