share
Close
Zoek

Twee Valtra’s genomineerd voor Tractor of the Year

Op de komende Agritechnica+ beurs worden de winnaars van de prestigieuze “Tractor of the Year” awards bekend gemaakt. In vier categorieën strijden verschillende nieuwe tractoren om deze titel. En Valtra is trots dit jaar met maar liefst twee tractoren te zijn genomineerd. De Valtra N154e Versu in de hoofdcategorie en de Valtra A114 HiTech 4 in de “Best Utility” categorie. Daarnaast dingen beide modellen mee naar de award in de nieuwe “Sustainable” categorie, die in plaats komt van de “Design” categorie van vorige jaren.

De Valtra N154e Versu is een van de Eco-Line modellen van Valtra. De Valtra Eco-Line modellen voldoen aan alle wensen van de innovatieve en bewuste ondernemer. Door de EcoPower- functie kan het nominale motortoerental worden verlaagd van 2.100 naar 1.900, het maximaal vermogen van 1.900 naar 1.750 tpm verlegd en het maximale koppel wordt niet bij 1.500 maar al bij 1.250 tpm vrijgegeven. Dit resulteert in een brandstofbesparing tot 15%, een langere levensduur van de motor, meer rijcomfort en een lagere impact op het milieu.

De nieuwe A114 HiTech 4, geïntroduceerd begin dit jaar, biedt een nieuw niveau van comfort en prestaties. De nieuwe 16+16R powershift-transmissie is ontworpen voor moeiteloze en soepele bediening en minimaliseert het gebruik van het koppelingspedaal. Zes versnellingen zijn beschikbaar in het belangrijkste veldwerkgebied tussen 4 en 12 km/u. Dankzij een reeks automatische en voorprogrammeerbare functies kan de bestuurder zich op het werk en de werkomgeving concentreren terwijl de tractor zorgt voor het schakelen.

 De bekendmaking van de winnaars en uitreiking zal plaatvinden tijdens de Agritechnica beurs in Hannover op 10 november 2019.