share

De extra kracht voelen

Wanneer Kristin Nyengen met haar kieper vol grind de steile hellingen van Hurdal oprijdt, is het goed om 305 pk te hebben van de krachtige 7,4 liter AGCO-motor in het hart van de Valtra Q305. En wanneer ze over de top is, is kruissnelheid niet ver weg.

- "De Valtra Q305 is zeer comfortabel om mee te rijden. De tractor doet het zware werk, waardoor lange dagen van ladingen vervoeren of graafmachines minder zwaar zijn. We hebben hier een bijzonder steil punt en de Q Serie is 20 km/u sneller dan de T Serie en over de heuvel gaat het recht omhoog naar kruissnelheid. Dit is belangrijk voor de efficiëntie," zegt chauffeur Kristin Nyengen van Grønvold Bygg AS.

Ze brengt vele uren door in de tractorstoel en is blij dat haar baas onlangs is overgestapt op de nieuwe Q Serie.

- "We waren erg tevreden met de Valtra T234D, maar toen we de mogelijkheid kregen om 50-60 pk en een hoger totaalgewicht toe te voegen, terwijl de tractor ongeveer even groot bleef, besloten we ervoor te gaan," zegt algemeen manager Kristoffer Grønvold.

Hij is opgeleid als timmerman en begon zijn eigen bedrijf in 2008. Een paar jaar later richtte hij Grønvold Bygg AS op. Vandaag de dag heeft het bedrijf negen vaste werknemers en bouwt van alles, van garages en uitbouwen tot flats en huizen. Ze hebben ook een machineafdeling met graafmachines en tractoren die in de winter sneeuwploegen en strooien en grondwerk uitvoeren op hun eigen projecten en voor andere bouwbedrijven.

- "De marges zijn krap, dus het is belangrijk om de kosten onder controle te houden. Met Valtra Connect kan ik onder andere het dieselverbruik zien. De Q305 verbruikt zelfs 1,3 liter minder per uur dan de T234D. Bovendien heeft Valtra vijf jaar fabrieksgarantie en de service van Akershus Traktor en Torstein Sjåheim is uitstekend, wat ongelooflijk belangrijk voor ons is," benadrukt Grønvold.

General Manager Kristoffer Grønvold van Grønvold Bygg AS is onlangs overgestapt naar een Q305, waar chauffeur Kristin Nyengen dagelijks mee rijdt. Hij verbruikt minder brandstof, is efficiënter op de weg en met Valtra Connect hebben ze volledige controle over de activiteiten.

Vind uw dichtstbijzijnde Valtra dealer

Klik hier