share

Veilige toegang tot tractoren - Stap voor stap

De cabine van uw tractor is een zeer veilige en handige werkplek. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het in- en uitstappen van een cabine een arbeidsveiligheidsrisico kan vormen. Na het aankoppelen van werktuigen is het in- en uitstappen van de cabine (in- en uitstappen) een belangrijke bron van niet-dodelijke ongevallen op boerderijen. Met dit in gedachten zijn de cabines van Valtra gemakkelijk toegankelijk en voorzien van diverse veiligheidsfuncties om de risico's te minimaliseren.

Een lage cabinepositie maakt het betreden van Valtra-tractoren gemakkelijker en veiliger

Valtra-tractorcabines zijn ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak. In tegenstelling tot veel andere merken plaatst Valtra de HVAC-eenheid (verwarming en airconditioning) in het dak van de cabine.  Dit maakt het mogelijk om de cabinevloer relatief laag te houden in vergelijking met oplossingen waarbij de units zich onder de cabinevloer bevinden.  De aflopende motorkap van Valtra-tractoren zorgt ook voor uitstekend zicht, waardoor de cabine niet hoger hoeft te worden geplaatst voor goed zicht. Dit lagere ontwerp is ook gemakkelijker voor uw knieën omdat er minder treden nodig zijn, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt.  

Valtra's cabinevorm maakt gemakkelijker en veiliger instappen mogelijk

Een ander kenmerk waar Valtra-cabines bekend om staan, is de relatief smalle voorruit, zodat de cabine smal is aan de voorkant en het breedst rond de bestuurdersplaats. Dit is niet alleen geweldig om de voorruit vrij te houden in koude omstandigheden, maar maakt het ook mogelijk om de trap zachter te laten hellen in de richting van de cabine. Deze licht hellende benadering is natuurlijker en maakt het gemakkelijker om een goede voetgreep te krijgen in 

Eenvoudig schoon te maken aluminium treden en geweldige handgrepen

Opstaptreden kunnen gevaarlijk worden als ze bedekt zijn met modder. Valtra biedt aluminium treden op alle modellen, van de vijfde generatie G Serie tot de nieuwste zesde generatie S Serie. Deze corrosievrije treden zien er niet alleen goed uit, ze hebben ook een agressief en beproefd ontwerp waardoor ze schoon en veilig te gebruiken zijn in alle klimaten en veldomstandigheden.

De veiligste manier om in of uit een cabine van een tractor te stappen is met 'drie contactpunten', waarbij twee handen de leuningen stevig vasthouden en ten minste één voet stevig op de treden staat. Samen met goed geplaatste leuningen maken de aluminium treden het instappen in de cabine gemakkelijk en veilig voor bestuurders van alle groottes. Het is belangrijk om op te merken dat het uitstappen ook veilig is zolang de persoon in kwestie eraan denkt om met het gezicht naar de tractor te staan. - Denk aan "dezelfde weg in en uit", niet springen! Een goed ontworpen doorgang helpt de bestuurder om dergelijke veilige praktijken te handhaven bij het in- en uitstappen van de cabine, vooral in tijden van urgentie, late uren of wanneer er andere stressfactoren aanwezig zijn (zoals vaak het geval is tijdens de piekuren in de landbouw).

Veilige toegang tot de tractor, zelfs in het donker

Vroeg in de ochtend en laat in de avond betekent vaak in het donker in en uit de tractor stappen. Valtra-cabines zijn voorzien van voldoende verlichting om veilig in te stappen, zoals bij al onze grotere modellen met hun geïntegreerde LED-tredeverlichting. De lichte kleur en de goed ontworpen holle greep van de aluminium treden laten licht door de treden filteren, zodat elke trede voldoende verlicht is.

Valtra blijft een stap voor

Wanneer dingen routine worden, kan de concentratie afnemen en kunnen er ongelukken gebeuren. Het in- en uitstappen van uw tractor is iets wat u elke dag doet (misschien wel vaak) en kan een bron van letsel zijn. Gelukkig zijn de cabines van Valtra ontworpen met het oog op veilige toegang. Van een gemakkelijk toegankelijke cabine tot licht hellende treden die breed en verlicht zijn, u kunt er zeker van zijn dat Valtra tractoren elke dag een veilige toegang bieden.

Waarom neemt u geen veilige stap en boekt u een proefrit bij uw plaatselijke Valtra-dealer?

Vind uw plaatselijke dealer

DEALER LOCATOR

Probeer het zelf

Boek een proefrit