share

De beste tractor boven de 200 pk

Er is veel om rekening mee te houden bij de aankoop van een tractor in het vermogenssegment 200 pk en meer. Deze krachtige tractoren zullen lange uren moeten werken, soms met meerdere bestuurders in ploegendiensten tijdens het hoogseizoen. Betrouwbaarheid, vermogen en technologische voorzieningen hebben allemaal een hoge prioriteit. De totale eigendomskosten zijn ook een belangrijke overweging, vooral voor eigenaars van vloten die veel tractoren willen kopen en gebruiken. In deze blog nemen we u mee door de Valtra tractoren van rond de 200 pk en meer die het beste voldoen aan de veeleisende behoeften van gebruikers van tractoren met meer pk.Tractoren met 6 cilinders


Alle Valtra tractoren van 200 pk en meer hebben zuinige 6-cilinder AGCO Power motoren met voldoende cilinderinhoud voor hun vermogen om het beste koppel en de beste brandstofefficiëntie te krijgen. Alle AGCO Power motoren in deze Valtra tractoren voldoen aan de Europese Stage V emissienorm. Valtra T, Q en S-serie tractoren hebben allemaal een vermogen van 200 pk en meer. Met een reeks transmissieopties, technologische voorzieningen en cabines zijn deze modellen geschikt voor verschillende situaties en omstandigheden.De beste tractor voor middelgrote landbouwbedrijven


De Valtra T-serie is een bekroonde, uiterst veelzijdige tractor met een vermogen van 155-271 pk (met boost). De T215 is Valtra's laagste vermogen in deze serie, met een maximum koppel van 910 Nm (met boost). Het volgende model is de T235 met een standaardvermogen van 235 pk voor powershift-modellen en 220 pk voor CVT-modellen (250 met boost). De T235 is verkrijgbaar in HiTech-, Active- en Versu-modellen en in de populaire Direct.

 


De T-serie met het hoogste vermogen is de T255 met een maximaal vermogen van 271 pk (met boost) en een koppel van 1000 Nm. De T-serie heeft een veelzijdige reeks modellen, zodat u gemakkelijk de transmissie en technologie kunt vinden die het beste bij uw manier van werken past. Zo hebben de HiTech- en Active-modellen beide een vijftraps powershift-transmissie met een automatische functie die de beste verhouding voor vermogen en brandstofefficiëntie kiest op basis van uw eisen inzake snelheid en koppel. HiTech wordt niet vaak gekozen in het bereik boven 200 pk, terwijl Active zeer populair is. Active-modellen zijn voorzien van lastafhankelijke hydrauliek. Het Versu-model heeft ook een powershift-transmissie, maar wordt geleverd met de revolutionaire SmartTouch-gebruikersinterface. Hiermee kunt u de tractor op dezelfde manier besturen als met een machine met continu variabele transmissie (CVT). SmartTouch opent een wereld van slimme landbouwmogelijkheden via Valtra Guide. Het Direct-model van de T-serie is een andere geweldige keuze voor smart farming. Het Direct-model wordt geleverd met een efficiënte CVT-transmissie. CVT-technologie biedt een traploze krachtoverbrenging voor een soepele vermogensafgifte en een consistente brandstofefficiëntie. Het is echter mogelijk om in 'handmatige' modus te rijden wanneer de tractor en het motortoerental zeer nauwkeurig moeten worden geregeld met behoud van flexibiliteit bij het werken.

Bekijk de video van de T-serie

Een T-serie kiezen - Samengevat


Voor algemene multifunctionele landbouwtaken waarvoor geen slimme landbouw of kopakkerbeheer nodig is, kiest u het model Active. Voor slimme landbouw waarvoor goede trekkracht nodig is, kiest u het Versu-model. Voor een zuinige, soepele vermogensafgifte (op de weg of in het veld) en slimme landbouwtechnologie kiest u de T-serie Direct. Als u een CVT-transmissie, nog meer vermogen en veel slimme landbouwtechnologie wilt, lees dan verder!De beste tractor voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers


Voor grote landbouwbedrijven en loonwerkers moet een tractor betrouwbaar zijn om de winst veilig te stellen. Hij moet ook voldoende vermogen hebben om elke taak uit te voeren en met grote werktuigen te werken. Ten slotte is voor dit soort werk slimme landbouwtechnologie essentieel.

De Q-serie is sinds de lancering in september 2022 populair gebleken bij landbouwers en loonwerkers tijdens testritten. Omschreven als de tractor die 'werkt als een beest. Denkt als een Pro', de Q-serie brengt vermogen en slimme landbouwtechnologie perfect in balans.

De opties bij de Q-serie zijn eenvoudig. Een geweldige, zuinige 7,4-liter AGCO Power-motor, een soepele en efficiënte CVT-transmissie van wereldklasse en standaard geavanceerde slimme landbouwtechnologie. U kunt kiezen uit 5 modellen van 230 tot 305 pk. Alle modellen hebben een boostfunctie voor extra vermogen wanneer u dat het meest nodig hebt, behalve het Q305-model waar de boost effectief altijd beschikbaar is. De krachtige motor levert 1000 tot 1280 Nm koppel (afhankelijk van het model), wat perfect is voor het werken met grote veeleisende werktuigen en intensieve taken. Slimme landbouwfuncties zijn standaard in de Q-serie. Valtra Guide, ISOBUS, Section Control met Multiboom, Variable Rate Control, Valtra Auto U-Pilot en SmartTurn zijn allemaal standaard zoals u mag verwachten. Met Auto U-pilot en SmartTurn wordt de hele rijervaring in het veld volledig geautomatiseerd. Al deze functies worden gemakkelijk bediend via de legendarische SmartTouch-gebruikersinterface. Bestuurdersprofielen kunnen gemakkelijk tussen SmartTouch-terminals en machines worden gewisseld. Dit is een aantrekkelijke functie voor fleetowners of wanneer de tractor in ploegendienst wordt gebruikt, omdat het schakelen tussen verschillende bestuurders en taken eenvoudig en gemakkelijk is.

Bekijk de Q-serie video

Een Q-serie kiezen - samengevat


De Valtra Q-serie is de keuze voor grotere landbouwbedrijven en loonwerkers. Voor compromisloos vermogen, gebruiksvriendelijke slimme landbouwtechnologie, brandstofefficiëntie en een toonaangevende soepele transmissie is 'het Beest' uw beste keuze! Aangezien alle modellen zijn uitgerust met een CVT-transmissie en geavanceerde smart farming-technologie standaard is, is de enige bepalende factor bij de keuze van het model het vermogen. Valtra Unlimited biedt ook een reeks oplossingen voor de Q-serie om de efficiëntie en het comfort van uw werk te verbeteren.De beste tractor voor intensieve of zware landbouwtaken

 

Zwaar werk zoals het onderploegen van grond en het trekken van grote ladingen vereist een krachtige tractor met de juiste cilinderinhoud en hydraulische capaciteit om de hele dag met grote werktuigen te werken. De Valtra S-serie heeft een 8,4-liter AGCO Power-motor met dubbele turbo voor een efficiënte vermogensopwekking. De S-serie varieert in vermogen van 300 pk tot 405 pk met een maximumkoppel van 1600 Nm. Dit is meer dan voldoende voor elke veeleisende taak. De vermogensafgifte verloopt via een variabele transmissie, zodat de rijervaring soepel en gemakkelijk is.

De S-serie wordt geleverd met hydraulische voorasvering, die ultiem comfort en uitstekende tractie biedt. Zowel de voorasvering als de vierpunts pneumatische cabinevering (bekend als Valtra AutoComfort) zijn standaard, waardoor het comfort van de bestuurder tijdens lange dagen nog verder toeneemt.

Net als de Q-serie heeft de S-serie de SmartTouch gebruikersinterface om optimaal gebruik te maken van Valtra's gebruiksvriendelijke slimme landbouwtechnologie.

Bekijk de S-serie video

Een S-serie kiezen - samengevat


Voor zeer zwaar trekwerk en intensieve landbouwwerkzaamheden, of veeleisend aftakaswerk zoals mulchen en hout versnipperen, is de Valtra S-serie de beste tractor met meer dan 200 pk. Het kiezen van de beste S-serie hangt af van het werk dat u doet en het afstemmen van uw behoeften op het vermogen. Er kunnen optiepakketten worden toegevoegd om het comfort- of technologieniveau van uw S-serie naar wens te verhogen.

Hoe kiest u de beste tractor boven 200 pk?


Valtra's reeks tractoren met hogere pk's is veelzijdig. De T-serie biedt een groot aanpassingsvermogen voor middelgrote en grote landbouwbedrijven met of zonder smart farming functies. De Q-serie is perfect voor grote drukke bedrijven en loonwerkers die een efficiënte vermogensafgifte, geavanceerde smart farming-technologie en lage totale eigendomskosten nodig hebben. De S-serie is een krachtige tractor voor grote landbouwbedrijven die intensieve en veeleisende taken uitvoeren en ook de voordelen van smart farming nodig hebben.

Nog niet beslist? Bekijk de virtuele showroom van Valtra om de modellen te vergelijken. Bekijk ook ons YouTube-kanaal voor meer video's.

Valtra Virtual Showroom

Bezoek de Valtra Virtual Showroom om andere Valtra tractorseries te bekijken.
Showroom