share

G-serie wint onderscheiding Tractor of the Year

De jury van de Tractor of the Year-verkiezing heeft de nieuwe Valtra G135 Versu verkozen tot beste in de categorie Best Utility voor 2021. De jury oordeelde dat deze tractor in zijn categorie op de beoordelingskenmerken de beste oplossingen biedt die op de markt verkrijgbaar zijn.

De Valtra G-serie, geïntroduceerd in het najaar van 2020, brengt de geavanceerde technieken van zwaardere series naar kleinere tractoren van 105 tot 135 pk. Versu-modellen zijn voorzien van een Powershift-transmissie en een gebruiksvriendelijke Smart-Touch-gebruikersinterface.

De G-serie is ontworpen als universele landbouwtractor die (onder andere) ideaal is voor voorlader taken. De G-serie heeft ook veel functies voor precisielandbouw die traditioneel alleen beschikbaar waren voor grotere tractoren.

De Tractor of the Year-titel is de meest prestigieuze onderscheiding in de branche. De jury bestaat uit 27 Europese tractorjournalisten die elk hun eigen land vertegenwoordigen. Volgens de traditie hebben juryleden de mogelijkheid om de finalisten in praktijkomstandigheden op het veld te testen. Er zijn vier onderscheidingscategorieën: Tractor of the year, Best Utility, Best Specialized en Sustainable Tractor of the Year. De categorie Best Utility (het best te vertalen als ‘multifunctioneel en breed inzetbaar’) geldt voor tractoren met meer dan 70 pk, maximaal 4 cilinders en een gewicht van maximaal 10 ton.