share

De beste tractoren in 2024 tot 400 pk

De laatste paar jaar is er een golf van nieuwe tractoren op de markt gekomen. Of u nu een landbouwer bent die een tractor met meer pk's wil vervangen, of een loonwerker die verschillende machines in zijn wagenpark wil vernieuwen, deze blog zal u helpen beslissen waar te investeren. In deze blog kijken we naar de twee nieuwste zescilinder tractoren van Valtra. 

Wat te zoeken in een tractor met 200-400 pk

Natuurlijk is vermogen de eerste overweging bij het kiezen van een nieuwe tractor. Ervan uitgaande dat de tractor wordt gebruikt voor veldwerk met grote werktuigen op grote akkerbouwbedrijven of coöperaties, is een zescilinder tractor van meer dan 200 pk de logische keuze. Kosten, comfort voor de bestuurder, slimme landbouwtechnologie, brandstofefficiëntie en wendbaarheid zijn echter allemaal belangrijke factoren bij het nadenken over de tractor waarin je je hardverdiende geld wilt investeren. Hieronder staan enkele van de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden.

1. Uiteindelijk zijn de totale eigendomskosten de enige kosten die tellen.

De prijs die je voor de tractor betaalt, weerspiegelt niet altijd hoeveel het zal kosten om de machine te bezitten en te gebruiken gedurende de tijd dat je hem gebruikt. Onverwachte stilstand kan uiteindelijk veel kosten in termen van verminderde opbrengst, gemiste oogstpieken en verspilde arbeidsuren. Ook de kosten van doorlopend onderhoud en service moeten in de begroting worden opgenomen. De kosten van productiemiddelen en brandstof hebben ook invloed op de kosten van het gebruik van de tractor op de lange termijn. Door de juiste machine met de juiste technologie te kiezen, kunnen brandstof- en inputkosten tot een minimum worden beperkt. De Valtra Q Serie en S Serie bieden beide een hoog brandstofverbruik en zijn voorzien van de slimme landbouwtechnologie die nodig is om te besparen op tijd, productiemiddelen en brandstof terwijl de opbrengst wordt geoptimaliseerd. 

2. Comfort voor de bestuurder - Tractoren met de beste cabines en de soepelste rijeigenschappen

Lange dagen in de tractor zijn geen pretje als het 's zomers snikheet is, 's winters ijskoud en de rit slechter is dan die op een fiets met vierkante wielen. Een goede klimaatcabine is een must. Zowel de S Serie als de Q Serie van Valtra hebben 12 verstelbare ventilatieopeningen die koele, schone lucht gelijkmatig over de hele cabine verspreiden (niet alleen over je knieën!). Aires voorasvering, goede mechanische cabinevering en de legendarische Autocomfort cabinevering zorgen ervoor dat Valtra tractoren tot de meest comfortabele behoren om mee te rijden.

3. Gebruiksgemak - De technologie die uw activiteiten vereenvoudigt

Automatische besturing, kopakkerbeheer en connectiviteit zijn allemaal basisfuncties voor slimme landbouw die bij elke nieuwe tractor zouden moeten worden geleverd. Hoe groter het bedrijf en hoe langer de tractor in gebruik is, hoe meer de eigenaar kan besparen. Daarom is het voor ondernemers op grote boerderijen en loonwerkers van groot belang om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je slimme landbouwtechnologie haalt. Naast het precisieniveau en de functionaliteit is het ook belangrijk om het gebruiksgemak in overweging te nemen. Alle Valtra tractoren in het 200-400 pk bereik worden geleverd met de toonaangevende SmartTouch gebruikersinterface waarmee snel en eenvoudig van taak en bestuurdersprofiel gewisseld kan worden. SmartTouch is ontworpen om net zo gebruiksvriendelijk te zijn als uw smartphone, met slechts twee tikken of vegen om naar een instelling te gaan. Valtra heeft ook enkele van de eenvoudigst te gebruiken slimme landbouwtechnologieën op de markt. Valtra Guide is de eenvoudigste GPS-autogeleiding voor tractoren en Wayline Assistant verhoogt de efficiëntie van uw veld over het hele veld, inclusief de kopakkers. 

De beste 200-400 pk tractoren in 2024

De nieuwe 6e generatie Valtra S Serie - The Boss.

De nieuwe 6e generatie S Serie van Valtra, die in november 2023 voor het eerst aan het publiek werd getoond op Agritechnica, heeft een indrukwekkende 8,4 liter AGCO Power motor en een soepele Continu Variabele Transmissie (CVT), die tot 420 pk levert. De motor loopt koel en schoon omdat er geen uitlaatgasrecirculatie is en bijvoorbeeld het dieseldeeltjesfilter (DPF) zich in één SCR/DPF-pakket (Selective Catalytic Reduction) bevindt. Dit resulteert in minder warmtebelasting in de motorruimte. Het brandstofverbruik daalt omdat de warmte onder de motorkap niet naar de voorruit wordt geduwd, waardoor er meer airconditioning nodig is en er dus meer brandstof nodig is! 

De nieuwe S Serie is ontworpen en gemaakt in Finland met typisch Finse aandacht voor kwaliteit. Alle modellen van de 6e generatie van de S Serie zijn nu verkrijgbaar met Valtra Unlimited personalisatie, evenals de populaire TwinTrac en SkyView cabineopties. 

De S Serie is verkrijgbaar in 6 modellen van 280 pk tot 420 pk. Met een basisgewicht van 12000 kg, een maximaal totaalgewicht van 18 ton en een wielbasis van 3093 mm is de S Serie perfect voor het werken met getrokken werktuigen op grote boerderijen. Zelfs grote, veeleisende werktuigen vormen geen probleem dankzij het hoge vermogen en de efficiënte, betrouwbare hydrauliek. Er zijn twee hydraulische opties beschikbaar, een ECO-optie met 200 liter per minuut (l/min) waarbij het piekdebiet al wordt bereikt bij 1650 omwentelingen per minuut (r/min), en een optie met 200 l/min + 200 l/min voor het werken met extreem grote olievereisten. 

Valtra Q Serie - Werkt als een beest. Denkt als een professional! 

De Valtra Q Serie werd eind 2022 gelanceerd en heeft veel aandacht getrokken in de pers en bij klanten. De Q Serie heeft al prijzen gewonnen van FARM MACHINE 2023 en Red Dot. Award: Product Design De Q Serie is verkrijgbaar in 5 modellen, variërend van 230 pk tot 305 pk. De Q Serie is compact voor een tractor met meer pk's, met een wielbasis van 3050 mm en een relatief laag eigen gewicht van 9200 kg en een maximaal brutogewicht van 16000 kg. De Q Serie heeft een 6-cilinder 7,4 liter AGCO Power motor zonder uitlaatgasrecirculatie en net als de S Serie een soepele CVT-transmissie. Deze vermogensefficiënte combinatie maakt gebruik van ons ECOPower concept om een constant koppel te leveren van 1500 tot 1800 omw/min en het maximale vermogen te bereiken bij 1850 omw/min. Net als de S Serie heeft ook de Q Serie de 200 l/min ECO hydrauliekpomp met een piekdebiet van 1650 omw/min voor brandstofzuinig hydraulisch werk. 

Valtra Q Serie en S Serie naast elkaar

  Valtra Q Serie 5de generatie Valtra S Serie 6de generatie
Productielocatie Suolahti, Finland Suolahti, Finland
Cilinderinhoud 7.4 liter 8.4 liter
Vermogensbereik 230 tot 305 pk 280 tot 420 pk
Maximumkoppel met boost 1280 Nm 1750 Nm
Transmissie CVT CVT
Voorasvering

Aires pneumatische voorvering

 

Cabinevering

Valtra Autocomfort of mechanical

Valtra Autocomfort of mechanical

Service-interval

600 uur

500 uur

Transmissie olie verversen

1800 uur

2000 uur

Draaicirkel

6.7 m

8.2 m

Basisgewicht

9200 kg

12000 kg

Maximaal brutogewicht

16000 kg

16000/18000 kg (40/50 km/u)

Gewichtsverdeling (voor/achter)

41%/59%

45%/55%

Wielbasis

3050 mm

3092 mm

Hoogte

3340 mm

3486 mm

Hydraulisch debiet

200 l/min (ECO)

200 l/min (ECO) of 200 l/min + 200 l/min

Max. hydraulisch debiet bereikt bij

1650 r/min

1650 r/min (ECO)

Hefvermogen vooraan

4800 kg

5800 kg

Hefvermogen achteraan

10000 kg

12000 kg

Totaal raamoppervlak

6.5 m2

6.5 m2

Ruitenwisserhoek voorruit

270o

270o

Ruitenwisserhoek zijruit

180o

180o

Omgekeerde aandrijving

Optional TwinTrac factory-fitted

Optional TwinTrac factory-fitted

Aanpassing

Valtra Unlimited – all models

Valtra Unlimited – all models

Geïnteresseerd?

Als u een proefrit wilt maken in de Valtra Q Serie of de Valtra S Serie, neem dan hier contact op met uw plaatselijke dealer of vraag een proefrit aan via onderstaand formulier.

Proefrit