share

Section Control en TaskDoc nu beschikbaar op SmartTouch-tractoren

Voor Valtra-tractoren die zijn uitgerust met een SmartTouch-armsteun en het automatische besturingssysteem Auto-Guide zijn sinds augustus 2018 de nieuwe functies Section Control en TaskDoc beschikbaar. Variabele dosering komt in 2019.

Section Control maakt het mogelijk om de boomsecties van veldspuiten apart in en uit te schakelen. Dit is vooral handig bij gerende percelen en op kopakkers. Met Section Control kan overlapping bij de gewasbescherming tot een minimum worden beperkt.

Section Control

TaskDoc voorziet in een koppeling tussen bewerkingsdata van de trekker en het bouwplan uit het managementsysteem op de PC van de boer. Trekkeractiviteiten worden automatisch gekoppeld aan percelen. De gegevens worden uitgewisseld via Bluetooth of een GPRS-verbinding. TaskDoc kan bouwplannen inlezen die zijn gemaakt met de meeste gangbare managementprogramma’s. De gegevens over trekkertaken die met TaskDoc worden vastgelegd, kunnen worden gebruikt voor verschillende rapportages.

Task Doc

Variabele dosering beschikbaar in 2019

Vanaf 2019 is op SmartTouch-tractoren ook de functie Variable Rate Control beschikbaar voor variabele dosering van bijvoorbeeld kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. “De nieuwe functies vullen elkaar in zekere mate aan”, zegt Johan Grotell, technologiespecialist bij Valtra.

Variable Rate Control

“Section Control bijvoorbeeld werkt samen met TaskDoc en in de praktijk heeft elke functie Auto-Guide nodig. De nieuwe functies kunnen op afstand worden geüpload naar SmartTouch-tractoren via ons webportaal.”

Populair systeem

De populariteit van Auto-Guide is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Dit jaar is meer dan de helft van alle nieuwe Valtra-tractoren af fabriek voorzien van het automatische stuursysteem of op zijn minst Auto-Guide voorbereid. Ter vergelijking: in 2016 werd Auto-Guide op slechts drie procent van de trekkers geïnstalleerd en maar een paar tienden van procenten was er op voorbereid.