share

Onderzoek bevestigt TwinTrac bespaart tijd en geld!

Werken met Valtra’s TwinTrac omkeerinrichting bespaart zowel tijd als geld. Dit is de uitkomst van een onderzoek van TTS, het Finse instituut voor arbeidsefficiency. Grasmaaien bijvoorbeeld gaat met achteruit rijden 12 procent sneller en kost 11 procent minder brandstof. Bovendien was de kwaliteit van het maaiwerk beter dankzij het goede zicht. Ook ergonomisch biedt TwinTrac voordelen; de chauffeur hoeft tijdens het werk zijn nek niet te verdraaien en over zijn schouder te kijken.

Valtra is de enige tractorfabrikant die af-fabriek een TwinTrac achteruitrijsysteem kan aanbieden. Het TwinTrac-systeem bestaat uit een apart stuurwiel en pedalen aan de achterkant van de cabine. Alle andere bedieningselementen draaien mee met de bestuurdersstoel en de armsteun. TwinTrac is een uitkomst bij een breed scala aan taken, waaronder bosbouwwerkzaamheden, mulchen, hout snipperen, maaien, sneeuwruimen, veegwerk en diverse oogst- en knikwerkzaamheden.

Voor bosbouw werkzaamheden en hout snipperen biedt Valtra naast het TwinTrac systeem ook het Skyview cabinedak voor optimaal zicht op het werk.

  1. Prima zicht op het werktuig.
  2. Optimale ergonomie.
  3. Sneller en efficiënter werken bewezen.
  4. Beschikbaar voor tractoren uit de N-, T- en S-serie (105–405 pk).

Bekijk video (in het Engels)