share

Nieuwe turboladers en hydraulische klepafstelling

De Valtra N-, T- en S-serie tractoren krijgen nieuwe motoren om te voldoen aan de Stage V-emissienormen. Met relatief kleine veranderingen konden de geavanceerde AGCO Power Stage IV-motoren voldoen aan de nieuwe strengere emissienormen. De nieuwe motoren beschikken over hydraulische klepafstelling en krijgen compleet nieuwe regelsoftware. Een aantal motortypen wordt voorzien van nieuwe turboladers.

Hydraulische klepafstelling

Hydraulische klepverstelling handhaaft automatisch de optimale klepspeling. Dit optimaliseert de prestaties van de motor, bespaart brandstof en verlengt de levensduur van de motor. Het grootste voordeel, en ook een forse financiële besparing, zit hem evenwel in sneller onderhoud. Voorheen kon het, afhankelijk van tractormodel en specificaties, enkele uren sleutelen duren voordat het kleppendeksel werd bereikt en de monteur de kleppen kon stellen. Met hydraulische klepafstelling vervalt deze tijdrovende klus waardoor tijd en geld worden bespaard.

Hydraulische klepafstelling voor de optimale klepspeling.

Nieuwe software en zuiniger

Om te voldoen aan de Stage V emissienormen is de software voor de motor regeleenheid van de AGCO Power motoren volledig bijgewerkt. De nieuwe software optimaliseert zowel de prestaties als het brandstofverbruik. Dankzij de software-update reageren de motoren nu ook sneller op veranderingen in de belasting.

Nog zuiniger

Stage V-motoren uit de Linnavuori-fabriek van AGCO Power in Finland hebben een nieuw spruitstuk; sommige modellen kregen ook een nieuwe turbolader. Dankzij de aanpassingen voldoen de motoren aan de nieuwste emissienormen terwijl het brandstofverbruik tot wel 3 procent lager ligt.