share

Haal het beste uit SmartTouch

 

Profielen

De instellingen voor al uw werktuigen kunt u opslaan in profielen. Als uw tractor door meer dan één persoon wordt gebruikt, kunnen instellingen voor elke afzonderlijke gebruiker worden opgeslagen.

  1. Open het profielmenu vanaf de bovenkant van het scherm. Om te beginnen kunt u profiel of een bestaand profiel selecteren als basis voor een nieuw profiel. Als u bijvoorbeeld een ploegprofiel hebt aangemaakt, kan deze dienen als basis voor een nieuw cultivatorprofiel. Geef het nieuwe profiel een nieuwe naam, zodat u niet per ongeluk de oude instelling vervangt en verwijdert. U kunt een onbeperkt aantal profielen opslaan.
  2. U kunt in het profiel alle instellingen opslaan die u kunt aanpassen via de SmartTouch-armleuning. U kunt bijvoorbeeld motorinstellingen opslaan, de functies van de programmeerbare geheugenknoppen, transmissie-instellingen, U-Pilot-instellingen en aftakas-instellingen.
  3. Voor ploegen bijvoorbeeld kunt u selecteren met welke knoppen u de ploeg wilt heffen of draaien, of welke schakelaar u wilt gebruiken om de breedte van de voor in te stellen. U wilt misschien de ploeg keren met behulp van een van de lineaire joysticks op de multihendel en de ploeg heffen met behulp van de andere joystick. Voor de motor kunt u het maximale en minimale toerental instellen. Met camera-instellingen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor weergave op het volledige scherm van de achteruitrijcamera tijdens het achteruitrijden; tijdens het vooruit rijden gebruikt u weer het kleine scherm. U kunt ook de instellingen voor de rijweergave wijzigen, bijvoorbeeld door het scherm in kwadranten te verdelen die informatie geven over de transmissie, camerabeelden, status van de fronthef en tellers.
  4. Uw nieuwe instellingen worden automatisch opgeslagen in het profiel dat u hebt geselecteerd. De volgende keer dat u hetzelfde werktuig gebruikt, kunt u dezelfde instellingen gebruiken.

Trekwerk

Trekwerk heeft betrekking op werktuigen die worden getrokken of aan de hef­inrichting aan de achterzijde zijn bevestigd en waarvoor vaak meerdere hydraulische ventielen nodig zijn. Al deze functies kunnen worden geprogrammeerd en geregeld vanaf de rijhendel, zodat u uw linkerhand te allen tijde kunt gebruiken om het stuurwiel te bedienen. Met uw rechterhand kunt u de snelheid regelen, met uw duim kunt u de hydrauliek bedienen, terwijl de programmeerbare geheugenknoppen kunnen worden gebruikt voor extra functies.

  1. Wilt u het U-Pilot kopakkermanagementsysteem gebruiken? Het programme­ren van het systeem is eenvoudig. U kunt volgorde programmeren op basis van tijd of afstand. Bij het ploegen kunt u bijvoorbeeld de M1-geheugenknop programmeren om de vierwielaandrijving, cruise control en differentieelslot uit te schakelen, de ploeg te heffen en te draaien – alles met een enkele klik op de knop – wanneer u de kopakker bereikt. Op dezelfde manier kunt u de M2-geheugenknop programmeren om hetzelfde in omgekeerde volgorde te doen wanneer u de kopakker weer verlaat. Als u wilt, kunt u zelfs de beide volgorders programmeren onder één enkele geheugenknop.
  2. U kunt de schakelaar (duimhendel) op de joystick gebruiken om bijvoorbeeld de hoogte van een rotoreg continu aan te passen aan de bodemgesteldheid. U kunt ook de hydrauliekstroom aanpassen om te regelen hoe fel het werktuig reageert op de duimhendel.
  3. De joysticks zijn proportioneel te bedienen, dus hoe meer je ze induwt, des te meer volume. U kunt de joystick ook zodanig programmeren dat een enkele druk gedurende 15 seconden hydraulische flow levert, bijvoorbeeld om de ploeg omdraaien.

Voorladerwerk

Wij vinden dat de Valtra N-serie samen met de SmartTouch-armleuning ‘s werelds beste voorladertrekker is. Het is een uitgebalanceerde combinatie met uitstekend zicht, krachtige hydrauliek en een geïntegreerde voorlader die speciaal voor dit model is ontworpen en een joystick voor nauwkeurige bediening.

  1. Bovenop de hydrauliek joystick bevindt zich de zogenoemde Live 3rd functieknop; u kunt zo drie hydraulische functies van de voorlader tegelijk bedienen. U kunt bijvoorbeeld de voorlader heffen en zakken door de joystick naar achter te trekken en naar voren te duwen, de bak of vork te laten kantelen door de joystick naar links of rechts te bewegen en werktuig, bijvoorbeeld een balenklem, te laten klemmen middels de 3e Live functie bovenop de joystick.
  2. Bij het werken met de voorlader kunt u te allen tijde uw linkerhand op het stuurwiel houden en uw rechterhand op de rijhendel, omdat u daarmee ook de vooruit-achteruit omkeer kunt bedienen.
  3. Valtra’s gepatenteerde Hydrauliek Assistent verhoogt automatisch het motortoerental als dat nodig is voor de hydrauliekopbrengst.
  4. Het voorlader menu omvat ook de bediening van de voorlader­vering en automatische vergrendeling van werktuigen. Dat laatste zorgt er voor dat na 60 seconden na het aankoppelen van een werktuig aan de voorlader deze niet per ongeluk kan worden ontgrendeld.

Aftakas-werk

Ga je werken met een maaier, rotorkopeg, versnipperaar of sneeuwfrees? Het vastleggen van instellingen voor afzonderlijke werktuigen is eenvoudig, zodat u uw taken kunt uitvoeren zoals u dat wilt.

  1. Druk op het aftakassymbool op het scherm.
  2. Selecteer of u instellingen wilt maken voor de aftakas aan de voor- of achterzijde. Begin bijvoorbeeld met het instellen van het aftakastoerental. PTO-cruise is een handige functie die automatisch het ideale motortoerental selecteert wanneer u de aftakas activeert, zodat u het handgas of voetpedaal niet hoeft te gebruiken om het toerental aan te passen. Een andere handige functie is Auto-PTO, waarmee u kunt instellen of de aftakas in- of uitgeschakeld moet worden wanneer de hefinrichting achter in een bepaalde positie staat. Als u bijvoorbeeld een rotorkopeg gebruikt, kunt u de aftakas zo instellen dat hij uitschakelt wanneer de hefarmen boven een bepaalde hoogte worden opgeheven en opnieuw wordt ingeschakeld wanneer de armen onder dezelfde of een andere hoogte zakken.
  3. De rijhendel heeft twee programmeerbare geheugenknoppen die u kunt instellen, bijvoorbeeld om de aftakas in of uit te schakelen. Door deze geheugentoetsen te gebruiken, hoeft u niet langer naar de aftakas-schakelaar aan de zijkant van de armleuning te zoeken.
  4. Na het programmeren van de aftakas-instellingen, kunt u de gewenste U-Pilot- en scherminstellingen maken.
  5. Als u bijvoorbeeld de TwinTrac terugrijinrichting gaat gebruiken voor het bedienen van een machine en u wilt de AutoControl-hefinrichting met maximale precisie bedienen, dan kunt u de kleine hydraulische joystick programmeren om de hef te regelen. Met de analoge hydraulische joystick kunt u tegelijkertijd drie hydraulische ventielen bedienen: één door de joystick naar voren en naar achteren te bewegen, de tweede door de joystick heen en weer te bewegen en de derde door de schakelaar boven op de joystick te gebruiken.

Bekijk onze SmartTouch-instructie video’s online: www.valtra.nl/smarttouch