share

Financier jouw duurzame landbouw overgang

Boeren zijn op zoek naar manieren om duurzamer te werk te gaan en op een eenvoudige manier het bewijs te leveren dat ze duurzaam zijn. Vaak vereist dit de aanschaf van nieuwe apparatuur en technologie. Voor veel boeren zijn deze investeringen echter moeilijk te doen in een onzeker financieel klimaat. In deze blog belichten we enkele van de eenvoudigere manieren waarop boeren aan geld kunnen komen om hun investeringen in duurzaamheid te ondersteunen.

De behoefte aan duurzamere landbouwapparatuur

Met CAP 27, de European Green Deal, en toenemende druk van investeerders en duurzame voedselketens, boeren op zoek zijn naar manieren om duurzamere praktijken toe te passen om concurrerend en winstgevend te blijven. Onderzoek van McKinsey and Company toont ook aan dat consumenten op zoek zijn naar duurzamere voedingskeuzes, waarbij 28% van de ondervraagde consumenten aangeeft dat ze hun consumptie van duurzaam geproduceerd voedsel hebben verhoogd sinds het begin van de COVID 19 pandemie. Deze druk creëert een sterke behoefte voor boeren om niet alleen duurzamere praktijken in te voeren, maar ook om ervoor te zorgen dat ze de apparatuur en technologie hebben om hun duurzaamheid te rapporteren.

De oplossing voor duurzamere en winstgevendere landbouw

Het heeft geen zin om zo duurzaam mogelijk te zijn, tenzij boeren ook winstgevend kunnen zijn en hun bedrijf bloeiend en duurzaam kunnen houden - er kan immers "geen groen zijn als het rood is". Machines zoals de Q-serie van Valtra kunnen boeren helpen om brandstof en productiemiddelen te besparen dankzij de toonaangevende efficiënte aandrijflijn en ingebouwde slimme landbouwtechnologie. Upgraden naar meer geavanceerde technologie zoals Valtra's TaskDoc Pro maakt rapportage over gebruikte inputs eenvoudig en gemakkelijk, terwijl Valtra Connect inzicht kan geven in hoe brandstof kan worden bespaard. Lees onze blog Hoe Smart Farming u kan helpen uw duurzaamheidsdoelen te bereiken voor meer manieren om uw duurzaamheid te verbeteren.

Belemmeringen voor boeren die duurzame praktijken willen invoeren

Making investments in more sustainable farming equipment can seem difficult for farmers. Uncertain income from fluctuating produce prices, increased costs of fertilizer and fuel, seasonal changes in cash-flow, the unpredictability of the weather, and high interest rates can all be barriers to farmers wanting to invest. In the past, traditional banks do not understand these difficulties. Luckily, these days there is a solution.

Boergerichte financiering om de overgang naar duurzamere praktijken te ondersteunen

Boeren die nieuwe apparatuur willen aanschaffen om hun duurzame transitie te ondersteunen, kunnen bij AGCO Finance terecht voor meer betaalbare financiering die is afgestemd op de individuele behoeften van de boer. AGCO Finance is de financieringstak van AGCO en is een samenwerkingsverband met DLL / Rabobank (een wereldwijde koploper op het gebied van duurzame financiering). Hun Climate Journey Fund is een jaarlijks wereldwijd fonds van €100 miljoen dat is ontworpen om de klimaatreis van klanten met erkende duurzaamheidscertificeringen te ondersteunen. Daarnaast hebben ze via het partnerecosysteem van AGCO Finance toegang tot speciale financieringsprogramma's die gericht zijn op het verbeteren van duurzaamheid. Dit stelt AGCO Finance in staat om boeren die willen verduurzamen te ondersteunen met rentekortingen. Er zijn verschillende duurzaamheidscriteria en verschillende kortingen beschikbaar van markt tot markt, maar over het algemeen kan dit de landbouwer duizenden euro's aan rentekosten besparen op de aankoop van een nieuwe Valtra wanneer deze bijvoorbeeld via AGCO Finance wordt gefinancierd. Als merk van AGCO begrijpt AGCO Finance de behoeften van landbouwers. De financiering kan individueel worden afgestemd op specifieke problemen van het landbouwbedrijf, zoals seizoensgebonden schommelingen in de cashflow. Ga voor meer informatie over de Climate Journey van AGCO Finance naar hun website. Neem contact op met uw plaatselijke Valtra-dealer als u wilt weten hoe u kunt profiteren van financiering op maat die voldoet aan uw individuele behoeften.