share

SmartGlass handig bij voorladerklussen en meer

Het SmartGlass head-up display dat Valtra op de Agritechnica heeft geïntroduceerd, heeft vele positieve reacties ontvangen in gebruikerstests. SmartGlass is vooral functioneel gebleken bij voorladertaken, maar het wordt ook gewaardeerd bij transport- en veldwerk omdat de bestuurder niet langer naar het dashboard hoeft te kijken. De bestuurder kan zelf kiezen welke informatie wordt weergegeven op de twee SmartGlass-inforegels.

“Het SmartGlass scherm zit precies op de juiste hoogte”, zegt de Finse veehouder Jarno Halinen. “Het zit hoog genoeg om goed zichtbaar te zijn en laag genoeg om niet in het zicht te zitten. Je kunt de informatie prima zien zonder je ogen van het werk af te halen.”

SmartGlass kan in elke situatie relevante informatie tonen. Bij voorladertaken bijvoorbeeld het laadgewicht, de bakhoek, de bakhoogte en het opgetelde gewicht van ladingen. Bij transportwerk kunt u denken aan de tijd, de rijsnelheid en de buitentemperatuur. En bij stilstaand aftakaswerk hoeft de bestuurder niet langer in de cabine te klimmen om bijvoorbeeld de motortemperatuur te controleren, maar kan hij in plaats daarvan door een zijraam naar het head-up display kijken. SmartGlass informeert gebruikers ook wanneer hun mobiele telefoon via Bluetooth is verbonden met de radio van de tractor en wanneer er een inkomend gesprek is. Bij het starten van de motor worden ook de draaiuren getoond.