share

Nieuw logistiek centrum van 8.000 m² in Suolahti

Een nieuw logistiek centrum is in aanbouw bij de Valtra fabriek in het Finse Suolahti. Het gebouw heeft een oppervlak van 8.000 m² en een inhoud van meer dan 100.000 m³.

Het nieuwe gebouw zal worden gebruikt als magazijn voor de opslag van onderdelen en componenten voor de tractorproductie. In het logistieke centrum worden de onderdelen verzameld en op transport gezet naar de assemblagelijnen.

Het centrum is nodig omdat het aantal afzonderlijke onderdelen is toegenomen met de introductie van nieuwe modellen. Het verzamelen van componenten en onderdelen zal efficiënter verlopen doordat meerdere kleinere magazijnen nu binnen één gebouw worden gecombineerd. Ook de veiligheid op het fabrieksterrein zal verbeteren door minder bewegingen van vorkheftrucks en ander verkeer. Tegelijk dalen de kosten omdat niet langer magazijnen bij externe leveranciers hoeven te worden gehuurd.

Het nieuwe logistieke centrum werkt semi-automatisch. Inkomende onderdelen worden met onbemande heftrucks op 12 meter hoge stellingen opgeslagen. Overigens blijft het inzamelen van de onderdelen handwerk. Het onderdelentransport van het logistieke centrum naar de assemblagelijn wordt gedeeltelijk geautomatiseerd; de beste oplossing is nog in onderzoek.

De bouw van het centrum is al gestart en wordt voorjaar 2020 voltooid. Het logistieke centrum zal vanaf najaar 2020 gebruiksklaar zijn, zodra de stellingen, transportsystemen en de automatisering zijn geïnstalleerd.

Het nieuwe logistieke centrum van 8.000 m² wordt gebouwd op het terrein tussen de assemblagefabriek en de Unlimited Studio.

  1. Nieuw logistiek centrum
  2. Unlimited Studio
  3. Assemblagefabriek
  4. Transmissiefabriek
  5. Technisch centrum
  6. Reserveonderdelen & servicecentrum