share

Nieuw logistiek centrum in volle gang

Zonder de verhuizing in 1969 zou de tractorproductie niet zijn huidige afmetingen hebben gehad.

Het nieuwe logistieke centrum van 10.000 vierkante meter in de Valtra-fabriek in Suolahti is sinds de jaarwis-seling 2020–2021 volledig operationeel. Al vanaf augustus 2020 levert het centrum alle benodigde onderdelen voor de assemblagelijnen. Sinds de jaarwisseling gaan ook alle benodigde onderdelen voor de sub-assemblagelijnen door het logistieke centrum.

De afhandeling van onderdelen die binnenkomen en het verzamelen van onderdelen voor de assemblagelijnen gebeurt semi-automatisch. De logistieke software kent van elke klant de exacte uitrusting die voor zijn tractor is geselecteerd. Het slimme systeem gebruikt verlichting om de orderver-zamelaar naar de juiste onderdelen te leiden, het juiste aantal te verzamelen en de onderdelen op de juiste plaats in de verzameltrolley te plaatsen.

“Het nieuwe logistieke centrum kan een groter aantal onderdelen verwerken en werkt ook nog eens veel efficiënter. Onderdelen worden nu binnen uitgela-den, wat de werkomstandigheden verbetert en ook goed is voor de kwaliteit van de onderdelen,” zegt logistiek manager Tommi Terävä.

Dagelijks komen ongeveer duizend pallets met onderdelen aan in het nieuwe logistieke centrum. De stellingen zijn elf meter hoog en het gebouw heeft een volume van 100.000 kubieke meter. In totaal liggen er ongeveer 10.000 verschillende onderdelen opgeslagen.