“Enthousiasme over Valtra werkt aanstekelijk”

30.05.2018
“Enthousiasme over Valtra werkt aanstekelijk”
Adrie van de Guchte en zijn team vonden Valtra altijd al een fijn merk om mee te werken maar met de nieuwe modellen kwam er nog een streepje bij. “Iedereen is enthousiast en dat straal je uit en geef je door aan de klant. Het verkoopt een stuk makkelijker.”
Toen Adrie van de Guchte en zijn compagnon Johan Vogel in 2002 landbouwmechanisatiebedrijf Zeelandtrac oprichtten, wisten ze 1 ding zeker: er moest een trekkerdealerschap komen. “Johan had ervaring opgedaan bij Valtra-dealer van de Brink op de Veluwe en dat merk leek ons wel wat”, vertelt Adrie. “Valtra had toen al de reputatie van een sterke en degelijke trekker.” Toenmalig importeur Kuiken was aanvankelijk niet zo enthousiast maar toen dealer Kriesels uit West-Brabant aanbod om te helpen, ging het licht op groen. “Een paar weken later hadden we onze openingsshow en we verkochten meteen een nieuwe Valtra 900. Dat was natuurlijk prachtig.”

Dorpssmid

In de jaren die volgden groeide Zeelandtrac in machinedealerschappen, klanten en personeel. De loods in Kamperland werd te klein en in 2007 verhuisde het bedrijf naar een splinternieuw pand in Wissenkerke. “De werkplaats is de spil van ons bedrijf”, zegt van de Guchte. “We zijn zo ongeveer het enige mechanisatiebedrijf op het eiland en we zitten mooi centraal. Er komt hier van alles. Regelmatig trekkers van andere merken en soms zelfs toeristen met fietspech. Af en toe ben je net de dorpssmid. Maar die unieke positie is ook ons sterke punt.”
In 2013 kregen Adrie en Johan de kans om een MF-dealerbedrijf over te nemen in ’s Gravenpolder op Zuid-Beveland. Ze twijfelden niet. “Je moet kansen pakken als ze langs komen”, weet van de Guchte. “En de schaalvergroting gaat door.” Adrie’s compagnon werd manager op de nieuwe locatie. Op beide vestigingen werken nu 7 personeelsleden.

Niet inruilen

Vijftien jaar later noemt Adrie nog steeds de taaie motor als eerste belangrijke eigenschap van Valtra. En dat ze betrouwbaar zijn merkt hij vaak als klanten een nieuwe kopen. “Valtra’s worden niet vaak ingeruild. De boeren raken er aan gehecht en houden de trekker aan.” Voor het onderhoud maakt dat niets uit, meent Adrie. “Veel onderdelen van Valtra’s worden vaak in meerdere series na elkaar gebruikt. Dat geeft een stuk herkenbaarheid en dat is plezierig voor de monteur maar ook voor de betrouwbaarheid.” Van de Guchte vindt Valtra meer een merk van evolutie dan van revolutie. “En toch weten ze altijd weer te verrassen met nieuwe dingen. Neem nou de SmartTouch armsteun. Daar hebben we lang op moeten wachten maar nu loopt Valtra wel direct voorop. En ook de opties van Valtra Unlimited staan hier regelmatig op de verlanglijstjes. Als zo’n trekker dan aankomt, is hij meteen klaar en alles is mooi ingebouwd.” En omdat het oog ook wat wil, is Adrie blij met het fraaie uiterlijk van de nieuwe series. “Daar wordt iedereen enthousiast van!”


« Terug naar het overzicht